Scorpion Napisano Sierpień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2008 Takie małe pytanko Jak zmienic ikonke programu albo skrotu na pulpicie Zrobilem sobie skrot do programu i albo jest takie okienko albo kolo zebate, a jakby mozna zmienic na wlasna ikonke to by bylo wypas Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2008 PPM i właściwości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Sierpień 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2008 Hmm no tak myslalem, ale nie ma opcji zmiany ikonki ;/ Fedora 8 i kde3.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Sierpień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2008 PPM->Właściwiości->Ogólne->LPM na dużą ikonkę koła zębatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 hahahahah tak to jest jak się coś upraszcza do granic możliwości, kliknięcie na tę ikonkę było tak oczywiste że aż niemożliwe i nie brało się tego pod uwagę. tez się na tym kiedyś przejechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Sierpień 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 No tak zrobilem i nie smiga Moge zmienic ikonke kosza, ale nie skrotu ktore sam stworzylem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 Takie małe pytanko Jak zmienic ikonke programu albo skrotu na pulpicie Zrobilem sobie skrot do programu i albo jest takie okienko albo kolo zebate, a jakby mozna zmienic na wlasna ikonke to by bylo wypas Dzieki Najprościej jak się da: ikonka aktywatora jest reprezentacją graficzną pliku *.desktop. Jest to plik tekstowy, wygląda mniej więcej tak: [Desktop Entry] Name=podpis pod ikoną aktywatora Icon=ścieżka do pliku graficznego (lub nazwa ikonki z bieżącegomotywu) Exec=polecenie uruchamiane po kliknięciu aktywatora ... Widocznie nie masz wpisu Icon=..., dopisz go sobie i będzie tak jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 to ja jeszcze na słówko, w nautilusie pliki *.desktop nie mają opcji "otwórz mnie czym chcesz żeby edytować" chociaż we wszystkim innym (thunar, pcmanfm, mc, ) nie ma problemu. Można to gdzieś przestawić? Nawet ich cholerna nazwa jest ukrywana, co mnie strasznie wkurza, bo jak przechodzę potem do mc żeby taki plik edytować to nie wiem który to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2008 to ja jeszcze na słówko, w nautilusie pliki *.desktop nie mają opcji "otwórz mnie czym chcesz żeby edytować" ale chyba można je Drag&Drop do gVima czy GEdita? Nawet ich cholerna nazwa jest ukrywana, co mnie strasznie wkurza, bo jak przechodzę potem do mc żeby taki plik edytować to nie wiem który to jeżeli plik ma pełnić rolę podpisanej kontrolki, to nie ma innego wyjścia. Co najwyżej w oknach typu Filemanager winny zostać ,,prawdziwe'' namiary pliku. Nie wiem jak to jest bo nie używam Nautilusa. Zawsze można grep-em sprawdzić który plik .desktop jaką ma etykietkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi