Mr. Dry Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 Dopiero co do tego usiadłem. I wszystko dobrze do punktu 11. Po wpisaniu komendy wyskakuje -ba: nieznana opcja Próbowałem z tej strony użyć rpmbuild -bp --target=x86_64 kernel.spec jednak konsola wywala + ApplyPatch linux-2.6-usb-storage-rockchip.patch + local patch=linux-2.6-usb-storage-rockchip.patch + shift + '[' '!' -f /root/rpmbuild/SOURCES/linux-2.6-usb-storage-rockchip.patch ']' + exit 1 błąd: Błędny stan wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.34724 (%prep) Błędy budowania RPM-a: Błędny stan wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.34724 (%prep) [root@localhost SPECS]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 -ba: nieznana opcja Adi1981 z rozpędu napisał "rpm" a powinno być "rpmbuild". Co do reszty nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 Faktycznie, mój błąd. Natomiast co do błędu budowania, to być może są jakieś problemy z patchem po wklejeniu go do pliku zamiast zrobieniu patcha od nowa. Najlepiej pobierz go stąd i skopiuj do katalogu SOURCES, a później w katalogu SPEC daj polecenie rpmbuild -ba --with baseonly kernel.spec , powinno wtedy polecieć już normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 ------- Comment #20 from [email protected] 2008-09-28 08:32 ------- Not only has it been submitted, it has been accepted and is already in Linus's current tree. It will appear in 2.6.27-rc8. This bug report can be closed. Tak więc kernel od wersji 2.6.27-rc8 będzie już bez problemu obsługiwał chip Rockchip 2706 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano Wrzesień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2008 Wielkie dzięki Adi1981. Niestety u mnie wywala ten sam błąd. Pocieszającym jest fakt iż niedługo kernel będzie obsługiwał mojego playera. Choć w przyszłym tygodniu jak będę miał trochę więcej czasu to spróbuję ponownie z kompilacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi