Skocz do zawartości

Fedora 8 Program Do Katalogowania Pozycji

darekrocznik71

Rekomendowane odpowiedzi

Ja korzystamn z tego → http://cdcat.sourceforge.net Prosty w obsłudze, dobra wyszukiwarka, stabilny. Wystarczy ściągnąć binarkę, rozpakować i uruchomić. Dla osób korzystających z Linuksa i Windows plusem będzie to, że program ma swoje wersje pod oba systemy, wystarczy więc ulokować bazę na wspólnym dla obu systemów dysku.

Szukam programu do skatalogowania swoich filmów. Filmy mam w klaserach, które oznaczam cyframi od 1, chcialbym,żeby ten program wyszukał mi film po tytule i pokazał,w którym klaserze jest, filmy wpisuje nie alfabetycznie, chciałbym,żeby mozna było wpisać tytuł filmu przydzielić kolejną pozycję porządkową bez względu na alfabet, mogłoby w nim też być krótka informacja o treści i obsadzie. Próbowałem program Baza Filmów ( spod Wine) ale nie jestem jego pewny, w dodatku jak w miejscu ID umieszczam symbol 1 klasera to ustawia pozycje alfabetycznie

Mi najbardziej odpowiada gcstar. Znajduje się on w repozytoriach fedory, więc wystarczy

yum install gcstar

Jest jeszcze tellico który osobiście do gustu mi nie przypadł, ale wyprubuj i sam zdecyduj (powinien też być w repozytoriach).

Jeśli się zdecydujesz na gcstar, to obecnie wtyczka do wyszukiwania informacji na filmwebie nie działa, więc użyj wtyczki onet lub stopklatka

Nie no gcstar to super program o to mi chodziło, a ja kombinowalem z dziadostwem z Windowsa, tylko za nic nie mogę dojść jak dodać wtyczkę aby mozna było łaczyć się z stop.klatką i z onetem, w wtyczkach jest film.web ale nic nie przerzuca na razie łączę się allmovie,ale wolałbym cos z polskich stron,zawsze jest tam opis i zdjęcie z polskiego wydania, panowie jak ktoś zna ten program to pomóżcie jak dodać te wtyczki

Tutaj jest do ściągnięcia paczka rpm z wersją 1.4.2 gcstara, która ma te wtyczki. Jak ściągniesz tą wersję to proponuje najpierw odinstalować wersję pobraną yumem (pewnie na update wydany przez fedorę przyjdzie trochę poczekać). Generalnie błąd filmwebu jest zgłoszony w forum gcstara, więc myślę że za niedługo pojawi się aktualizacja. Tak na przyszłość - aktualizacje wtyczek robi się wydając jako root polecenie
gcstar -u

Propunuję Ci jeszcze zapoznanie się z eksportem kolekcji do html (osobiście polecam motyw Tian), mała rada - jak w polu komentarz wpiszesz lokalizację filmu, np: CD1 itd, to wyszukanie na której płycie jest film jest prościutkie również przy eksporcie jako html.

Dzięki za pomoc ściagnęłem i idzie, czekam na porawkę z wersją z film.webem, w razie czego prosiłbym o wiadomość, tak w ogóle z czego bierzesz dane z stop klatki czy onetu? Na Film.webie są o wiele lepsze okladki, wczytujesz z płyty dane, szkoda, że nie wczytuje całości filmu tylko poszczególne Voby, mogłoby od razu odczytywać jakie sa napisy i ścieżki dźwiękowe .Eksport do HTML - rewelacja - super - czym póżniej to otwierasz Word Procesorem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...