Harari Napisano Wrzesień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2008 Witam. Zmagam się z problemem w OO po aktualizacji opis problemu poniżej: Przed aktualizacją : 1/ wprowadzam w trzy kolejne komórki wartości, odpowiednio 1, 2, 3 2/ zaznaczam te trzy komórki 3/ klikam na mały kwadracik przy trzeciej komórce 4/ rozciągam zakres - OO automatycznie wypełnia mi komórki wg. klucza 1,2,3,4,5,6,7,8 itd Po aktualizacji: ... 4/ rozciągam zakres - OO wyświetla dodatkowe okno "Wypełnij serię" gdzie muszę poklikać aby osiągnąć cel. Prawdopodobnie podczas aktualizacji został zamieniony jakiś plik konfiguracyjny skoro przestało działać tak jak dotyczczas - problem polega na tym, że: - nie mogę znaleźć takiej opcji w OO - nie za bardzo wiem jak sformułować putanie w Googlach. Może ktoś z Was już rozwiązał problem i może się podzielić wiedzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2008 Może ktoś z Was już rozwiązał problem i może się podzielić wiedzą ? Hmm... a to jest aż takie kłopotliwe, żeby kliknąć w liniowo i ok? IMO takie kliknięcia zajmują mniej niż 1 sek., a przy okazji jak zwiększyły się możliwości, można łatwo zapełnić serię różnymi rodzajami ciągu, bez zbędnych formuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harari Napisano Wrzesień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2008 Hmm - gdyby nie było to dla mnie kłopotem, nie pisał bym tego posta. Zgadzam się z Tobą odnośnie zwiększenia możliwości - jest to bardzo fajna funkcja jeśli często wykorzystujesz różne formy wypełniania, natomiast jeśli często wykorzystujesz wypełnianie jednego konkretnego typu jest to denerwujące. Dodatkowo przyzwyczajenia robią swoje oraz fakt, że bardziej denerwuje mnie moja niewiedza jak to zmienić niż fakt dwu dodatkowych kliknięć. Tak więc ponawiam pytanie z prośba o rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Jakiego OpenOffice używacie? Ja ciągnę OOo z www.openoffice.org. Mam w ten sposób zawsze najnowszą wersję, co w przypadku tego programu bywa istotne. Ani w 2.4.1 (stable) ani w 3.0 (beta) nie zauważyłem zachowania, o którym piszecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harari Napisano Wrzesień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Używam standardowo dostarczonego z dystrybucją, zaktualizowanego przez yum do najnowszej dostępnej wersji. Możliwe, że deinstalacja tego i instalacja bezpośrednio z OO by pomogła ale nadal bym nie wiedział w czym był problem. Podejrzewam, że jest to jakiś "błąd" gdzieś w konfiguracji i szlak mnie trafia, że nie mogę tego znaleźć. Na dodatek problem jest na tyle opisowy, że nie wiem czego uczepić się w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi