thof Napisano Wrzesień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 Od wczoraj nad tym siedzę i nie mogę ich skonfigurować. Właściwie to jest coraz gorzej, bo już nawet nie działają standardowe skróty (alt+f2, print). Widziałem na stronie kde, że zgłoszone są bugi, są też jakieś porady jak problem obejść, ale u mnie nie działają... Nie przeszukiwałem dokładnie internetu, na razie próbuję sam coś zdziałać. Czuję, że już jestem blisko, bo czasami, niektóre skróty działają, ale po kolejnej zmianie już nie . Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Albo chociaż przywrócenie starej konfiguracji. Za chwilę kończę z etapem bawienia się z graficznymi konfiguratorami i zaczynam szukać plików odpowiedzialnych za działanie demona KHotKeys... Btw. jak rozwiąże problem ze skrótami zmieniam środowisko graficzne na KDE . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 Napisałeś tyle że nic nie napisałeś ;] Bo z tego co napisałeś nic nie wiadomo co za problem masz, oprócz tego że coś ze skrótami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 No w sumie masz rację, niby napisałem o demonie KHotKeys, ale dokładnie to chodzi mi o skróty własne (System settings -> Advance -> Input Actions), od początku do końca definiowane przez użytkownika (np. pod kombinacją Ctrl+Alt+T ma się uruchamiać konsola itp.). Teraz to jest i tak nieaktualne, bo problem rozwiązałem trochę dziwnym sposobem, ale działa. Później postaram się napisać małe how-to, chociaż nie wiem czy jest sens, bo powinni już w kde 4.2 naprawić tego buga. Teraz zajmę się dostosowywaniem reszty środowiska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi