realfan Napisano Wrzesień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2008 ludzie proszę powiedzcie mi czy można wymienić płytę główną w asusie a9rp albo chciaz np. kartę graficzna albo ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 Komputer stacjonarny - zawsze Laptop - z technicznego punktu widzena również wykonalne...do pamięci RAM, że tak powiem łatwo się dostać zwykle można, z kartą graficzną i płytą główną może być trudniej no ale jeżeli masz dobry sklep i fachowców to raczej to jakoś zrobią, najwyżej troszkę poczekasz sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonio Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Wymiana płyty w laptopie ? Nieopłacalne całkowicie. laptopy zazwyczaj są projektowane pod konkretny sprzęt, więc wymiana płyty byłaby ciężka, aczkolwiek nie mówię, że niemożliwa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 No RAM to na pewno można dokładać, tylko trzeba być ostrożnym i znaleźć takie kości, jakie zaleca producent, a nie pierwsze lepsze, bo łatwo o problemy z kompatybilnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 Co sprowadza się do tego, że chyba lepiej skontaktować się z producentem niż ze sklepem, który sprzedawał bo spotkałem już 2 przypadki, że panowie "sklepowi" podważali moją wiedzę sugerując swoje rozwiązania a prawda była moja <evil> więc radzę uważać na sklepy...zwłaszcza w Łodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 Mój kumpel wymieniał płytę w jakimś starym fujitsu-siemensie i 200zł kosztowała go ta "przyjemność". Czyli jest możliwe, ale czy opłacalne to musisz sam zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2008 Skoro laptop został złożony (nie ważne czy w fabryce czy nie), to i musi być sposób na jego rozłożenie. Kwestia skomplikowania dostępu do konkretnych układów w laptopie i dostępności części wymiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi