Zagiewa Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 Mam FC9 i uzywam srodowiska gnome. Gdy siedzialem na FC6 mialem cos tak fajnego jak graficzny konfigurator menadzera logowania do systemu kdm dzieki czemu moglem zmienic jego wyglad itp. Niestety z tego co widze to CF9 nie ma takiej fukncji a nie udalo mi sie znalesc nigdzie zadnych informacji jak doinstalowac taki menadzer ew. jak w inny sposob moge zmienic wyglad menadzera logowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 Mam FC9Off topic w kwestii formalnej. Głowę daję sobie uciąć, że masz F9 a nie FC9, bo dystrubucji takiej jak FC9 nie było i nie ma Od wersji 7 mamy już tylko "Fedora" a nie "Fedora Core". A bardziej w temacie, to o ile mi wiadomo na razie nie ma możliwości zmiany wyglądu ekranu logowania. Ale tutaj to nie bardzo w temacie jestem, bo jak dla mnie F9 to na razie straszna "siarka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 konfigurator menadzera logowania do systemu kdmJeśli mówisz prawdę to: yum install kde-settings-kdm i następnie wchodzisz do systemsettings → Zaawansowane → Menedżer logowania. Jednak piszesz że używasz GNOME i to jest "trochę" mylące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Wrzesień 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 WalDo teraz to mnie zaskoczyles bo nie mialem pojecia ze teraz ten system to Fedora a nie Fedora core Ciekaw jestem co masz na mysli mowiac ze F9 to straszna "siarka"? czyzby 8 byla lepsza? jesli tak to dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 W F8 jest jakiś "inny" GDM przez co nie ma możliwości zmiany jego wyglądu. Ale powiedz lepiej, chodzi Ci o GDM (GNOME Display Manager) czy KDM (K Display Manager). Bo w tytule jest co innego, w poście co innego i w poście w innym miejscu też co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 W F8 jest jakiś "inny" GDMRozumiem, że to tylko literówka: nie F8 tylko F9, bo w F8 to spokojnie dowolny temat (nawet własnoręcznie wyrzeźbiony) można sobie podstawić w GDM. Ale to nie jest największy problem w F9. Bardziej boli brak kmod-fglrx, bo bez tego niektóre LCD nie dają sobie rady z trybem konsoli tekstowej przy działałaniu na poziomie 5. Chociaż to się powinno wkrótce (mam nadzieję) zmienić. I jeszcze jakieś tam uwagi miałem, ale to w innych postach pisałem, więc nie będę powtarzał. Tak czy siak - ja czekam na stabilną F10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 Oj racja, literówka, miało być F9 oczywiście Dzięki WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Wrzesień 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2008 Co do F9 to mialem na mysli caly czas gdm a nie kdm - sorki, po prostu szukajac informacji na ten temat musialem sie zakrecic:P ale z tego co widze i z tego co mowil WalDo po prostu menadzer gdm jeszcze nie powstal. Ale zapytam (_odrazu_ → od razu) ORT - kiedy ma sie pokazac stabilna wersja 10? i czy naprawde wierzysz w to ze bedzie lepsza niz dotychczasowe wersje? bo z tego co widze to choc juz sie pojawila dawno stabilna F9 to Ty nadal siedzisz na F8:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2008 F10 oficjalnie ma wyjść ok. połowy listopada -> https://fedoraproject.org/wiki/Schedule , ale zapewne się opóźni jeszcze i najpewniej spodziewałbym się jej w grudniu dopiero. A czy będzie lepsza? W pewnym sensie na pewno (jak zazwyczaj jest z nowym oprogramowaniem), ale mimo wszystko dalej będzie sporo niedoróbek. Na chwilę obecną już wiadomo np. że kernel mode setting będzie obsługiwany tylko przez niektóre karty ATI, natomiast nie będzie obsługi ani intela (przynajmniej domyślnie) ani nvidii (w ogóle). Sporo innych rzeczy które były planowane dla F10 również nie znajdzie się w GA z powodu różnorakich opóźnień i poślizgów. W szczegółowym planie z resztą -> http://poelstra.fedorapeople.org/schedules...-all-tasks.html już teraz widać że są przesunięcia i GA planowana jest nie na 18.11 a na 25.11. A znając życie to jeszcze się to przedłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi