borzole Napisano Wrzesień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 W Gnome F8 jak usunąłem coś na partycji NTFS to było przenoszone do folderu .Trash na tej partycji. W Gnome F9 zawsze jest komunikat: Nie można przenieść pliku do kosza, usunąć go trwale?. Wolałem jednak poprzednie rozwiązanie, zawsze mogłem coś cofnąć bezproblemowo. Ktoś ma pomysł gdzie to się ustawia? Sprawdzałem gconf-editor, ale nic tam nie znajduję. Może to na poziomie fstab ? /dev/sda9 /mnt/data ntfs-3g defaults,auto 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Wrzesień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 a nie masz czasem zainstalowanej wtyczki do nautilusa ktora umozliwia usuwanie z pominieciem kosza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 raczej nie [lucas@yamato ~]$ rpm -qa |grep nautilus nautilus-open-terminal-0.9-2.fc9.x86_64 nautilus-actions-1.4.1-4.fc9.x86_64 nautilus-extensions-2.22.5.1-1.fc9.x86_64 nautilus-2.22.5.1-1.fc9.x86_64 nautilus-cd-burner-2.22.1-1.fc9.x86_64 [lucas@yamato ~]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 Ktoś ma pomysł gdzie to się ustawia?Tak całkiem w ciemno: próbowałeś założyć ".Trash" na partycji NTFS nadając odpowiednie uprawnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 Jakiś ubunciak znalazł rozwiązanie, podłączył usb które miało kosz po staremu i sprawdził parametry montowania. Dopisałem w fstab uid=500 i wszystko jest tak jak chciałem. /dev/sda9 /mnt/data ntfs-3g defaults,uid=500,auto 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi