Skocz do zawartości

Mosix I Udev

multics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem przy próbie bootowania kernela na który naniesiony został patch z MOSIXem. Zmieniłem ustawienia logowania z udev ale nie ma jednego miejsca przy którym wyburaczał był się ten kernel. Za każdym razem w jakimś innym miejscu zdechnie, jednak cały czas jest to w "obrębie" udev'a.

Przykładowy moment wywalenia się udev'a screen

Próbowałem uruchomić kernel z opcją "noudev" ale to nic nie dało.

Żeby było zabawniej to zanim dodałem w/w patcha czysty kernel startował bezproblemowo.

Czy ktoś spotkał się z podobnymi błędami, a może udało mu się uruchomić MOSIX'a.

MOSIX patch to 2.24.2.2

kernel to 2.6.26.1

a na dodatek tak jak wspomniałem czysty kernel odpala się bez problemu :|
To ja chyba czegoś nei rozumiem. Pytałeś czy po przeinstalowaniu śmiga, bo greeg napisał, że u niego skończyło się na przeinstalowaniu systemu, ale jak rozumiem przeinstalowaniu bez łatki MOSIX. Więc odpowiedziałem, jak wyżej.

• 2 months later...

Witam,

dla potomnych napiszę co zdziałałem w temacie. ;)

Otóż udało mi się uruchomić MOSIX'a na F9 jednak musiałem zrobić downgrade udev do wersji 0.95 z groszami... Po takim zabiegu podczas startu systemu udev generował strasznie dużo errorów ale sam system chodził stabilnie. :)

Ostatecznie całość zrobiłem na CentOS 5.2, który bez problemów poradził sobie z MOSIX'em (udev tam jest właśnie w wersji 0.95:))

to by było chyba wszystko :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...