multics Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 Witam, Mam problem przy próbie bootowania kernela na który naniesiony został patch z MOSIXem. Zmieniłem ustawienia logowania z udev ale nie ma jednego miejsca przy którym wyburaczał był się ten kernel. Za każdym razem w jakimś innym miejscu zdechnie, jednak cały czas jest to w "obrębie" udev'a. Przykładowy moment wywalenia się udev'a screen Próbowałem uruchomić kernel z opcją "noudev" ale to nic nie dało. Żeby było zabawniej to zanim dodałem w/w patcha czysty kernel startował bezproblemowo. Czy ktoś spotkał się z podobnymi błędami, a może udało mu się uruchomić MOSIX'a. MOSIX patch to 2.24.2.2 kernel to 2.6.26.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 miałem podobny problem skończyło się przeinstalowaniem fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Październik 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 to pytanie pomocnicze czy musiałeś coś ekstra dodać/usunąć przy instalacji czy normalnie po przeinstalowaniu zaczęło śmigać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 to pytanie pomocnicze A jak myślisz? Przecież jak przeinstalujesz, w szczególności z przeformatowaniem partycji, to masz wszystko "na czysto". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Październik 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 WalDo problem jest w tym że na drugim kompie było wszystko od 0 instalowane i też na udev kończy się zabawa :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 No to problem raczej sprzętowy niż związany z MOSIX. Chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Październik 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 no ale na dwóch różnych kompach by świrowało?? a na dodatek tak jak wspomniałem czysty kernel odpala się bez problemu :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 a na dodatek tak jak wspomniałem czysty kernel odpala się bez problemu :|To ja chyba czegoś nei rozumiem. Pytałeś czy po przeinstalowaniu śmiga, bo greeg napisał, że u niego skończyło się na przeinstalowaniu systemu, ale jak rozumiem przeinstalowaniu bez łatki MOSIX. Więc odpowiedziałem, jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Styczeń 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Witam, dla potomnych napiszę co zdziałałem w temacie. Otóż udało mi się uruchomić MOSIX'a na F9 jednak musiałem zrobić downgrade udev do wersji 0.95 z groszami... Po takim zabiegu podczas startu systemu udev generował strasznie dużo errorów ale sam system chodził stabilnie. Ostatecznie całość zrobiłem na CentOS 5.2, który bez problemów poradził sobie z MOSIX'em (udev tam jest właśnie w wersji 0.95:)) to by było chyba wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi