Skocz do zawartości

Gftp

BaKo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się dowiedzieć jednej rzeczy. Używam do pobierania plików z FTP programu gFTP. Chodzi mi mianowicie o to, że gdy zatrzymuje pobieranie to musze pobierac nowy plik od nowa. Denerwuje mnie to ponieważ czasami musze na chwile przerwać pobieranie na rzecz innych czynności na komputerze a później musze zaczynać od nowa. W kwestii małych plików to nie problem, ale już paro gigowych stwarza to wielkie niedogodności.

Czy ktoś posiada może jakąś złotą rade odnośnie rozwiązania tego problemu?

Pozdrawiam

/BaKo

Należy zacząć od tego czy serwer obsługuje wznawianie. Jeśli tak, to ja używam prozilli. Prosty konsolowy program, ale niezawodny.

Wzanawianie ma ponieaż na Windowsie działa bez problemu. Gdy zatrzymam w dowolnym momencie to i moge wznowić w zatrzymanym. Sprobuje prozilli.

Dzieki za odpowiedz.

---------------------------

Zainstalowałem prozilla, ale niestety mam wersje fc7 i teraz po zainstalowaniu nie moge odpalić programu.

[baKo@localhost ~]$ prozilla

bash: prozilla: command not found

[baKo@localhost ~]$

Niech ja dobrze zrozumiem sedno sprawy.

[root@localhost ~]# rpm -ql prozilla |grep bin
/usr/bin/proz

Czyli, że musiałem znaleść w /usr/bin/proz i odpalic go dwa razy klikajac tak? Jeśli dobrze myślałem to niestety mi nie działa, bo klikam dwa razy i nic z tego.

Nie jestem totalnie nowym użytkownikiem ale niestety nie znam wszystkie.

Prosze o pomoc.

[root@localhost ~]# prozilla
-bash: prozilla: command not found

z Góry dziekuje.

Myślenie nie boli ;) Napisałem, że program jest konsolowy, więc podwójne klikanie raczej niewiele Ci da.

Dlaczego piszesz prozilla skoro wcześniej odnalazłeś, że program uruchomieniowy w tym pakiecie nazywa się proz?

P.S.Stosuj właściwe znaczniki: w listingach poniżej 15 linijek stosuj znaczniki [code][/code] - [codebox][/codebox] przy dłuższych

przykład w konsoli

- ściągnij z prozilla do katalogu acme (jak katalog nie istnieje to będzie błąd)

proz -k=3 -P ~/acme http://download.fedoraproject.org/pub/fedo...9-i686-Live.iso

- dokończenie z prozilla

proz -k=8 -rP ~/acme http://download.fedoraproject.org/pub/fedo...9-i686-Live.iso

r nie jest konieczny, jak go nie podasz to i tak się spyta czy wznowić, a jako bonus: k można zmienić przy wznowieniu ;)

Co to jest k? man proz

Mimo że konsolowy program to możesz go sobie podłączyć do firefoxa przez wtyczkę FlashGot. Wystarczy w opcjach wtyczki dodać nowego menadżera pobierania, ale jako program do wykonania podajesz terminal /usr/bin/xterm a prozille w okienku parametrów -e proz -P [FOLDER]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...