przemosk Napisano Listopad 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2008 Witam, tak jak w temacie, gdy włączam komputer dostaje przeraźliwy i głośny pisk z głośników. A dzieje się to pewnie dlatego że gdzieś wyczytałem że aby dźwięk działa trzeba zrobić wpis w /etc/modprobe.conf. Zrobiłem tak, po restarcie jak już wspomniałem, tylko pisk. Powiedzcie mi zatem jak to zniwelować, mam 2 systemy operacyjne WinXp i Fedore 9. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2008 Powiedzcie mi zatem jak to zniwelowaćPrzywrócić stary plik modprobe.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemosk Napisano Listopad 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2008 okej, tylko powiedz mi jak, bo jak chce odpalić system, to się nie uruchamiają X-y tylko piszczy jak diabli i warningi wywla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2008 No, tak właśnie podejrzewałem, że opis jest niekompletny Jeśli masz dostęp do konsoli tekstowej, to zrób to z konsoli. Jeśli te warningi idą bez przerwy, to uruchom z płyty instalacyjnej tryb rescue (2. albo 3. pozycja w menu płyty instalacyjnej) przejdź do /mnt/sysimage/etc, wyedytuj plik modprobe.conf i usuń to co dopisałeś. Jeśli nie umiesz posługiwać się "vi" (a chyba tylko to jest dostępne w rescue), to najprościej jest uruchomić system z jakiegoś LiveCD, podmontować partycję Fedory i zmienić wpis w jakimś wizualnym edytorze (gedit, kedit itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2008 Albo użyć nano Bardzo fajny prosty edytor tekstowy w konsoli, dobry dla początkujących i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemosk Napisano Listopad 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2008 znam vi ale juz sobie poradzilem, zrobilem reinstall systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2008 Nie potrafię tego nie skomentować. O motyla noga!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi