Jump to content

Mandriva Vs Neostrada

remek1
 Share

Recommended Posts

remek1 - a jakie to jest forum? "Mandriva"? Chyba nie :unsure: Na przyszłość zapraszam do działu "Pozostałe dystrybucje" i ten post tam właśnie przenoszę.

Lepiej odpisz na moje pytanie i:

a) Firefox czy blokowany przez ochrone?

B) jak odblokowac ochrone internetu?

Jak mi wytłumaczysz o co chodzi z tym "blokowaniem przez ochronę" i dodatkowo jaki to ma związek z Mandrivą i Neostradą, to można będzie zacząć myśleć.

Na razie kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi w tym wątku. Mówisz o Firefoksie, jajkiejś "ochronie" (chodzi o firewall? SElinux? Filtr rodzinny?), Mandrivie i Neostradzie a ja nijak nie mogę tego pozlepiać w logiczną całość :)

Sir WalDo - chyba pan Remek1 ma jakąś dodatkową ochronę po za SELinux, o której nie wiemy :D

A teraz serio... SELinux nigdy się nie wściekał o FF, który de facto w pewnym momencie zszedł na psy totalnie... tzn. wpisujesz adres a tu bang wywaliło go, otwierasz wpisujesz ponownie - to samo

Teraz jak go włączyłem po długiej przerwie na korzyść Opery to jak narazie przestało (pewnie była aktualizacja po drodze ;) ) więc zwracam mu honor

Jeszcze jedno, sam mam Neo ale z routerem, który sam w sobie ma dodatkowy firewall i nie widzę nigdzie problemów w korzystaniu z internetu... jedyne tylko nie wiem jak tam sprawy się mają w podłączeniu się do mnie jeśli chodzi o grę ale myślę, że jakbym podał IP Neo to się podłączą jakoś

Tak więc panie Remek1 (jak zwykle długie posty piszę xD) nie powinieneś mieć problemów z FF pod kontrolą Neostrady...większy problem to będzie z samą instalacją chyba, że coś się zmieniło od czasów cudownych skryptów działających tylko na jedno uruchomienie :D