brain Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Witam. Uruchomiłem F10-i686-Live-KDE z płyty CD. Po zalogowaniu do KDE wszystko jest w j. angielskim(komunikaty, menu okien itp.). Czy da się zmienić na j. polski KDE, jeśli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Przed zalogowaniem masz możliwość zmiany języka, poszukaj na ekranie logowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Przed zalogowaniem(...)Ale dopiero po kliknięciu na nazwę użytkownika pojawiają się w pasku na dole dodatkowe opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Mi się wydaje, że ALT+F2 i uruchom system-config-language tam zmienić na polski. Dodatkowo yum install kde-l10n-Polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brain Napisano Listopad 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2008 Uruchomiłem system-config-language w KDE, zmieniłem język i narzędzie to, po potwierdzeniu, samo pobrało z internetu potrzebne pakiet(y). Następnie skonfigurowałem język menedżera logowania. Ponownie się zalogowałem do KDE i wszystko OK. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lin Napisano Grudzień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2008 Witam. Mialem ubuntu 8.10 zainstalowalem sobie KDE i teraz jest w jezyku angielskim. Jak to zmienic? Jezeli da sie tak zmienic jak wyzej kolega napisal to prosze o dokladniejsze rozpisanie poniwaz dopiero co zainstalowalem (_linuxa_ → Linuksa) ORT i jestem zielony, z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2008 Mialem ubuntu 8.10 zainstalowalem sobie KDE i teraz jest w jezyku angielskim.Miałeś? A co masz? Bo KDE to nie linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiu72 Napisano Styczeń 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2009 Przed zalogowaniem masz możliwość zmiany języka, poszukaj na ekranie logowania. A co zrobic jak na ekranie logowania jest: language "unspecified" i jak klikne i chce zmienić to otwiera sie okienko z: w lewym górnym rogu: language i nic więcej (pusto w środku - żadnego języka do wyboru nie ma), układ klawiatury mogę sobie wybrać (mam nawet do wyboru z pięć różnych polskich nie licząc obcojęzycznych). Po zalogowaniu do GNOME mam wszystko po angielsku, jak robię system-config-language to mam normalnie wybrany "polish" - tyle, że nic to nie powoduje. Jak próbowałem zmienić język na angielski to doinstalowało mi obsługę tego języka, później z powrotem wybrałem język polski - nic się nie instalowało, ale wszystko nadal jest po angielsku (pomimo,że jest wybrane: "polish"). Zainstalowałem sobie fedorę10 z livecd. Pomóżcie, bo nie chce mi się instalować całego systemu od nowa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Styczeń 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2009 To może edytuj /etc/sysconfig/i18n i daj LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiu72 Napisano Styczeń 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2009 To może edytuj /etc/sysconfig/i18n i daj LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Mój i18n wygląda dokładnie tak jak proponujesz - niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2009 Mój i18n wygląda dokładnie tak jak proponujesz - niestety Brakuje Ci pewnie paczek kde-i18n-Polish oraz kde-l10n-Polish lub przynajmniej jednej z nich (Uwaga! W "i18n" jest "i" jak Irena, w "l10n" jest "l" jak Lucyna). Potem w system settings powinien pojawić się język Polski - wybierz, przeloguj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi