Skocz do zawartości

Gnash I Konqueror W F10

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy komuś udało sie to zmusić do działania?

Nie potrafię nawet dodać tego pluginu do listy. Po prostu jest pusta pomimo podania scieżek dostępu. Taka sama sytuacja jest z java.

Mam 64bitowy system, to może być problem? W F9 chodziło to jako tako.

Gnash się strasznie tnie w Fedorze 10. Przynajmniej pod Firefoxem. Głównie dźwięk (może to też po części wina od nowa przepisanego pulseaudio). No i nie wyświetla mi znacznej części filmików na youtube.pl. Jest gdzieś gotowa 64 bitowa paczka Adobe Flash pod Fedorę 10?

Odyumowałem ;-) pakiety gnash oraz swfdec (być może oba się gryzły). Plugin Adobe Flash 64bit nawet już całkiem w miarę działa. Dźwięk na filmikach youtube już się nie tnie. Jednak jeśli damy pełnoekranowe odtwarzanie to video się trochę tnie. W normalnym okienku chodzi płynnie. Choć jeśli chodzi o animacje we flashu to też lubią się niektóre zacinać, dźwięk również. Ale końcu to dopiero wersja alfa.... :-(

PS1. Paczki rpm z flashem są tu: http://www.dfm.uninsubria.it/compiz/fusion...hplayer.x86_64/

PS2. No i oczywiście przy instalacji Adobe Flash Player obowiązkowo należy odinstalować nspluginwrapper (wpływa na jakość odtwarzania): sudo yum erase flash-plugin nspluginwrapper*