maciol Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Witam dopiero zaczynam przygode z linuxem, zainstalowałem Fedore 10 wszystko ładnie działa oprócz tego że zacina się dźwięk i obraz(w flmach) dźwiek można powiedzieć że się jaką w odtwarzaczach xmms, toten i mplayer w tych testowałem oraz w internecie wrzuta itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Najpierw szukamy potem pytamy. Ktoś się już dzisiaj skarżył na problemy z dźwiękiem. Prawdopodobnie chodzi o serwer dźwięku - domyślnie jest pulseaudio, spróbuj wybrać ALSA i powinno się polepszyć. Na wszelki wypadek warto podać dane dot. sprzętu (CPU, RAM, typ karty dźwiękowej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 To problem z gównianym pulseaudio, zmień na ALSA i powinno być oki. A ktoś wie jak ustawić ALSA dla flasha 10 i exaile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano Grudzień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 Właśnie domyślnie miałem alsa, nic nie pomaga Sprzęt: Intel Celeron Dual core e1200 1,6 1gb ram Geforce 7500gt Screen ustawien http://img67.imageshack.us/my.php?image=ustawieniafx5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 A ktoś wie jak ustawić ALSA dla flasha 10 i exaile? Exaile: Edycja->Preferencje->Zaawansowane->Urządzenie wyjściowe->alsasink. Flasha to nie wiem. maciol na sterownikach nvidii i nv (lub nouveau) też się zacina? Nie widzę na tym screenie, żebyś miał ustawione na alsa (Automatyczne wykrycie=pulseaudio jeśli to tylko możliwe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano Grudzień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 Tak to samo, pewnie pobrałem jakąś trefną wersje fedory ;/ sciagne jeszcze raz a jak nie pomorze to wgram fc 9 bo nic nie pomaga ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 Jeśli zaktualizowałeś system, to nie ma znaczenia jaką wersję fedory pobrałeś, bo większość ważnych pakietów i tak już została zastąpiona przez nowsze. Btw. http://so.pwn.pl/lista.php?co=pomo%BFe do tego sam je odmieniłeś w poście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi