minolone Napisano Grudzień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2008 Witam. Zauważyłem że firma AMD wypuścila oficjalnie sterowniki dla Linuksa dokładniej dla X.org'a 7.4, pobralem te sterowniki i je zainstalowalem ale one nie dzialaja, tak jakby do konca sie nie zainstalowaly, czy ktos moze probowal instalowac te sterowniki ze strony "www.ati.com", w tym momencie mam czysta fedore 10 po instalacji zrobiony tylko update i dodane repo "rpmfusion" moze ktos wie jak mam zainstalowac te sterowniki, moze jakies inne, prubowalem poprzez "yum install kmod-fglrx" ale dostalem komunikat ze nie ma takiego pakietu i nie ma niczego do zrobienia, poczekam na wasze opinie na temat instalacji tych sterownikow, moze komus sie udalo, lub ma jakis pomysl, z gory dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
becore Napisano Grudzień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 No i tu wlasnie jest problem dlaczego sie przesiadlem z Fedory na Mandarynke. Zaluje bo bardzo lubie Fedore. Niestety nawet do Fedory 9 livina nie przygotowala sterownikow ATI. Sterowniki ktore sciagnales przyjacielu nie zainstaluja sie poniewaz ATI nie wspiera Fedory wiec moze z nowym wydaniem fedora 10 moze sie cos zmieni. Ja narazie z tego powodu pisze wlasnie z Mandriva Xtreme 2.1 i nie zamierzam sie bawic w zmiane polowy systemu zeby miec X.orga z Fedory 8. Pozdrawiam i polecam zobaczyc jakie dystrybucje wspiera ATI w swoich strownikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2008 Zauważyłem że firma AMD wypuścila oficjalnie sterowniki dla Linuksa dokładniej dla X.org'a 7.4Ostatnia Fedora jaką wspiera ta paczka to F9. Uruchom plik ati-*.run z opcją "--help" - odczytasz, która z opcji pokazuje dla jakich dystrybucji i ich wersji można zbudować paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Grudzień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2008 No i tu wlasnie jest problem dlaczego sie przesiadlem z Fedory na Mandarynke. Zaluje bo bardzo lubie Fedore. Niestety nawet do Fedory 9 livina nie przygotowala sterownikow ATI. You Fail. Jakbyś wiedział, że ATI wtedy jeszcze nie wydało sterowników do Xorga 7.4 to byś wiedział dlaczego nie ma w livnie (nie w livinie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2008 Ciekawe czy nowe stery ATI 8.12 oferują wsparcie dla f10, ale jak znam życie to pewnie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi