Skocz do zawartości

Fedora 9 Konsola

Buszmenek

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm... no nie wiem zarejestrowałeś się na forum 2,5 roku temu i nie wiesz, że w terminalu logujesz się na roota loginem: su - (kreska jest ważna), natomiast w konsoli używasz normalnego loginu: root... Btw. wygląda na to, że w F10 można się logować bez kreski :ph34r:

Btw. wygląda na to, że w F10 można się logować bez kreski :ph34r:
Zgadza się. Była taka inicjatywa z gatunku "nie tylko dla orłów" :) Za dużo postów typu "zrobiłem 'su' i nie mam niektorych poleceń" ;) Jakiś czas temu ktoś pisał o tym na forum i widać, że pomysł przeszedł. W sumie może i słusznie :unsure:

@Buszmenek - zapisując się na forum zobowiązałeś się, że najpierw będziesz sam szukał a dopiero potem pytał. Jakbyś w swej łaskawości raczył popatrzeć na podpięte wątki, to być może zauważyłbyś jak logować się na roota <_<

Chodzi o to że ja wiem jak się logować na root-a a nie mam wszystkich poleceń w konsoli dziwne bo na innych fedorach miałem dlatego napisałem nowy temat.

Dodałem path do pliku profile PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/local/ppp/sbin ale nie mam dalej edit i innych poleceń.