Buszmenek Napisano Grudzień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 Witam dlaczego nie ma na fedorze 9 wszystkich komend w konsoli. Nie mam edit ani ifconfig i wielu wielu innych jak je włączyć. Zrobiłem upgrade jądra i też nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 Hmm... no nie wiem zarejestrowałeś się na forum 2,5 roku temu i nie wiesz, że w terminalu logujesz się na roota loginem: su - (kreska jest ważna), natomiast w konsoli używasz normalnego loginu: root... Btw. wygląda na to, że w F10 można się logować bez kreski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 Btw. wygląda na to, że w F10 można się logować bez kreski Zgadza się. Była taka inicjatywa z gatunku "nie tylko dla orłów" Za dużo postów typu "zrobiłem 'su' i nie mam niektorych poleceń" Jakiś czas temu ktoś pisał o tym na forum i widać, że pomysł przeszedł. W sumie może i słusznie @Buszmenek - zapisując się na forum zobowiązałeś się, że najpierw będziesz sam szukał a dopiero potem pytał. Jakbyś w swej łaskawości raczył popatrzeć na podpięte wątki, to być może zauważyłbyś jak logować się na roota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszmenek Napisano Grudzień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 Chodzi o to że ja wiem jak się logować na root-a a nie mam wszystkich poleceń w konsoli dziwne bo na innych fedorach miałem dlatego napisałem nowy temat. Dodałem path do pliku profile PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/local/ppp/sbin ale nie mam dalej edit i innych poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2008 Oki. Zaloguj na roota i pokaż co masz ls -l /sbin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszmenek Napisano Grudzień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2008 No to usówam temat. Wgrałem Fedore od nowa z innej płytki i mam wszystko normalnie. ładnie teraz śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi