Linkas Napisano Grudzień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2008 Witam Usunąłem konto użytkownika po którym został mi w spadku folder domowy. Chce go usunąć ale nie mam dostępu. Usunąłem także grupę tamtego użytkownika. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2008 Co zrobić?Zalogować się na roota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linkas Napisano Grudzień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2008 Zalogować się na roota? W tym problem, że na konto roota mogę się zalogować tylko z konsoli. Próbowałem usunąć komendą rmdir -r i wynik jest taki, że usunęło wszystko w katalogu domwym oprócz tego katalogu. W f9 mogłem wybrać podczas uruchamiania systemu w oknie logowania inne-> potem wpisywałem użytkownika "root"-> potem hasło. W f10 wyświetla się komunikat, że nie można się zalogować (uwierzytelnić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2008 Podstawowych komend powinieneś się nauczyć... Spróbuj rm -rf (jak już folder jest pusty to wystarczy samo rmdir). Po za tym jak zalogujesz się na roota w terminalu, możesz sobie uruchomić nautilusa dla wygody. Polecam http://www.linuxcmd.org/linux_commands_pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi