jb_bo Napisano Grudzień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2008 Witam, Posiadam Fedore 10 i Mplayer nie odtwarza mi plików .RMVB. Dowiedziałem się że trzeba zainstalować win32codecs i tu zaczyna się problem jak zainstalować te kodeki. Sposoby dotychczsa opisane u mnie nieskutkują. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2008 Masz i386 czy x86_64? Ja długi czas myślałem że sie nie da, okazało się że pomyliłem wersje kodeków i katalogi. - dla 32bit: /usr/lib/codecs - dla 64bit: /usr/lib64/codecs (paczka kodeków oznaczona amd64) w SMPlayer mozesz włączyć logi: Opcje>Ustawienia>Zaawansowane>Logi i wtedy widać jak na dłoni co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2008 Ściągnij z ftp://ftp.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/ archiwum all lub essential i zrób to co jest napisane w pliku README. Pakiet w32codec nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jb_bo Napisano Grudzień 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2008 Dzięki już wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi