Skocz do zawartości

Fedora 10 I Geforce2 Mx/mx 400

Michał Świrzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie znam sie kompletnie moża powiedzieć na sprzęcie ale usilnie staram sie zainstalować sterowniki do Fedory 10 i nic mi z tego nie wychodzi. Do rzeczy, wiem że jest troche informacji na ten temat w necie ale raczej badzo ogólnikowo Fedora + Geforce2, legancy itd itp. Ale ja podejrzewam że u mnie w ogóle jest to nie wykonalne. Po uruchomieniu instalatora nvidii pierw miałęm problem bodajrze z kernelem (proszę sie nie śmiać nie jestem informatykiem :) ) zainstalowałem linux-headers i projawił sie inny problem, ale trudno jest mi go określić... mianowicie... instalator zaczął coś Bildować ale na sam koniec napisał: Build error i tyle. Wiem wiem, powinienem spisać co napisał pod spodem... Ale moje główne pytanie już nie jest o te sterowniki bo teraz mam xubuntu 8.10 gdzie instaluje sie je 1 kliknięciem, tylko chodzi mi o to czy jest możliwe że te stery już na Fedora 10 nie działają...??? Pytam bo ściągam F9 i nie wiem czy to ma sens...

Dzięki z góry Wszystkim którzy coś odpiszą.

ps. ten xubuntu to tylko tymczasowo :)

(...)usilnie staram sie zainstalować sterowniki do Fedory 10
Ludzie!!! Czy Wy juz kompletnie nic sami nie umiecie znaleźć? Ile razy mozna podawać na tym forum te same linki? → http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f10.html#nvidia

Przypominam o regulaminie rozdział II, pkt.2. podpunkty od a) do d)

P.S.Ja chyba zaczę walic ostrzeżeniami bez uprzedzenia za takie posty.

Oglądałem już to wszystko, robiłem, tydzień czasu... Nie jestem aż tak głupi :)

Nie usuwaj.

Pozdrawiam.

---- łączenie postów ----

Tobie to powinno być głupio WalDo :) Bo podałeś mi lnka do czegoś co i tak nie rozwiązywało problemu, ale na całe szczęscie są jeszcze życzliwi ludzie na tym forum.

Pozdrawiam, można zamknąć.

Ps. Wersja beta sterowników nvidii 96.43.09

Off Topic

Tobie to powinno być głupio WalDo :)
Chciałbym, żeby mi było głupio pod warunkiem, że użytkownicy zaczną szukać w postach na forum. Obejrzyj moją sygnaturkę, skorzystaj z niej i zobacz ile już było na ten temat. Tylko trzeba chcieć poszukać. A jak nie da się nic wyszukać, to warto problem opisać w istniejącym wątku, bo Twój akurat bardzo oryginalny nie jest i można się było "podłączyć" do innego na ten temat.

Tak więc długo jeszcze poczekasz, aż zacznie mi się robić głupio z powodu, że podałem link do jednej tylko strony z możliwym rozwiązaniem a nie do wszystkich - od tego są Google.

BTW. Nie pisz postów pod swoimi własnymi - korzystaj z przycisku [EDYTUJ], znajdującego się pod postem.

A więc pisze jeszcze raz: PRZESZUKAŁEM CAŁE TO FORUM I NIE TYLKO! Rozwiązania nie znalazłem!! Dopiero PO moim zapytaniu na tym forum dostałem odpowiedź. A więc mój post jest jak najbardizej poprawny i powinieneś usunąć odpowiedź w której kazesz mi sie zastosowac do regulaminu. To że jesteś tu moderatorem nie uprawnia Cie do traktowania ludzi jak idiotów.

---- łączenie postów ----

Ja po prostu zapytałem, to co Ty robisz, to jest zasmiecanie forum. Chciałem zauważyć że nawet znaczników używać nie umiesz... "[OT]" Ale to nie ważne. Ciekawi mnie tylko jaki cel ma zniesławianie nowych użytkowników forum. Moim zdaniem ośmieszasz sie tym postem.

Proszę o posty wyłącznie dotyczące tematu, czyli sterowników nvidia pod F10.

Kolejne wpisy "off topic" będę usuwał a niezastosowanie się do powyższego zaskutkuje ostrzeżeniem.

[EDIT]

I po raz kolejny proszę korzystać z przycisku [EDYTUJ] i nie pisać postów pod własnymi.