ksk Napisano Styczeń 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2009 (edytowane) witam zainstalowałem fedore 10, instalacja przebiegła dobrze. komp sie uruchomił ponownie grub zapytał sie co uruchomić, uruchomiłem fedore i, wpisałem login "root" hasło też wpisałem poprawne. wyskoczyło mi coś takiego root@coś tam: i tutaj coś chce abym wpisał ale co?? przecież login i hasło wpisałem poprawnie. pomocy Edytowane Styczeń 10, 2009 przez adios Przeniosłem i zmieniłem temat na jakiś sensowny. Na przyszłość - REGULAMIN FORUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Styczeń 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2009 Co wybrałeś podczas instalacji fedory? Loguj się zawsze na swoje konto jedynie w ostateczności na konto (_root'a_ ? roota) ORT. Spróbuj może wpisać startx albo init 5. Jeżeli nie zainstalowałeś środowiska graficznego wpisz yum install gnome jeżeli nie zadziała to yum groupinstall "GNOME Desktop Environment" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano Styczeń 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2009 Co wybrałeś podczas instalacji fedory? Loguj się zawsze na swoje konto jedynie w ostateczności na konto (_root'a_ ? roota) ORT. Spróbuj może wpisać startx albo init 5. Jeżeli nie zainstalowałeś środowiska graficznego wpisz yum install gnome jeżeli nie zadziała to yum groupinstall "GNOME Desktop Environment" . ok zara sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Styczeń 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2009 1. Zły dział, nazwa tematu woła o pomstę do nieba... 2. Polecam, a w zasadzie nalegam z zapoznaniem się REGULAMINU FORUM 3. Czy ekran dziwnie miga, zmienia rozdzielczość itp. przy uruchamianiu Fedory?, jeśli nie to... 4. Nie wiem co trzeba robić, aby nieświadomie zainstalować Fedorę w środowisku tekstowym 5. Zainstaluj Fedorę jeszcze raz, tak jak należy, gdyż przypuszczam, że możesz mieć problemy z obsługą środowiska tekstowego. Mniej więcej wygląda to tak: http://poradnik.fedora.pl/#instalacja Na koniec podzielę się refleksją... Ludzie w dzisiejszych czasach są strasznie niesamodzielni. Kiedy jakieś 7 lat temu zainstalowałem Debiana, nie mając połączenia z internetem(jedynie modem, a impulsy leciały ;-)), ani żadnej innej pomocy, serwer X mi się nie uruchamiał. Jednak dzięki dokumentacji jakoś skonfigurowałem XFree86 4.2, a nawet dograłem KDE 2.coś z płyt instalacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano Styczeń 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2009 nic nie dało to co pisał Kamills. później spróbuje powrzucać co mi wyskakuje, żebyście zobaczyli co jest tam nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2009 Off topic @ksk - nie cytuj całych postów które widać powyżej, bo to nie jest lista mailingowa tylko forum. W dodatku cytujesz adiosa, a odnosisz się do tego co pisał Kamills. Poza tym nie wypisuj takich tekstów "nie wyszło", "napiszę później" itp Przecież to bez sensu i nic nie wnosi do ewentualnego rozwiązania. Ogólnie, to gorąco polecam (nie tylko Tobie zresztą) → http://newbie.linux.pl/?id=article&kat...=1&show=406 Twój post edytowałem, usuwając nieprzystający do treści wypowiedzi cytat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano Styczeń 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2009 po zalogowaniu się jako root i wpisaniu yum groupinstall GNOME, wyskakuje mi takie coś ekran1 następnie po wpisaniu yum groupinstall KDE, wyskakuje coś takiego ekran2 po wpisaniu init5, wyskakuje coś takiego ekran3 po wpisaniu startx, wyskakuje taki ekran ekran4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2009 po zalogowaniu się jako root i wpisaniu yum groupinstall GNOME, wyskakuje mi takie cośPo pierwsze sprawdź czy masz połączenie z siecią, bo wg mnie to po prostu nie masz dostępu. Po drugie jeśli się nie mylę, to nie "GNOME" i nie "KDE". Wykonaj yum grouplist żeby dowiedzieć się jak faktycznie nazywają się grupy zawierające poszczególne desktopy. Spacje w nazwach grup poprzedź backslashem ("\") albo najlepiej całą nazwę grupy ujmij w cudzysłów np.yum groupinstall "grupa zawierająca desktop GNOME" po wpisaniu init5, wyskakuje coś takiegoPodstawy linuksa się kłaniają - polecam nadrobić braki. "man init" i szybko zrozumiesz dlaczego nie ma polecenia init5 i jak powinno wyglądać poprawne. po wpisaniu startx, wyskakuje taki ekranSpróbuj utworzyć plik xorg.conf. Jako root "X -configure" i dalej postępuj zgodnie z instrukcjami na terminalu. Chociaż w tym przypadku to nie musi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi