lemina Napisano Styczeń 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2009 Mam Firefoxa w wersji 3.0.4 oraz zainstalowanego Adblocka. Jest sbie strona: www.polskieserce.pl gdzie można sobie klikać, aby pieniądze od sponsorów wpływały na rzecz budowy polskiego sztucznego serca. Przez chwilę miałam zainstalowaną wtyczkę do blokowania flashy (zabijcie, ale nie pamiętam, jak się nazywa). Okazało się jednakże, że sprawia to więcej problemów, więc odinstalowałam ją. W Adblocku mam zaznaczoną stronę z polskiemsercem jako "whitelist" całą - czyli teoretycznie nie powinno mi nic blokować. Jednakże nie pokazuje mi się baner do klikania. Ma ktoś jakieś pomysły, co trzeba jeszcze zrobić, aby baner do klikania jednak się pojawiał, ponieważ teraz aby kliknąć w ten jeden baner używam opery, ale ile można uruchamiać inną przeglądarkę tylko po to, żeby kliknąć w jeden baner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Styczeń 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2009 Dziwne, mam adblocka włączonego z wszystkimi domyślnymi filtrami (+ kilkoma moimi) i wszystko działa, na nic nie musiałem zezwalać... Raczej wątpię żeby to był problem z adblockiem, raczej jest to problem z flashem. Ewentualnie sprawdź w filtrach adblocka czy nie masz gdzieś blokowanego tego adresu http://www.polskieserce.pl/opener.swf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2009 zmień filtry no dobra, ja takie problemy rozwiązuję tak: mam Adblock Plus 1.0.1 i Adblock Plus: Element Hiding Helper 1.0.5 (integrują się w jednej ikonce adblock) skróty: Ctrl+Shift+V - otwórz listę blokowanych elementów >> pozwala łatwo kliknąć i dodać wyjątek Ctrl+Shift+K - wybierz element do zablokowania >> pozwala łatwo blokować całe bloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2009 Pytanie czy ten odinstalowany "zabijcie, nie pamiętam" nie zostawił po sobie jakiegoś śmiecia. Wszedłbym sobie do katalogu $HOME/.mozilla/firefox i pojechał na maksa find . -exec grep "polskieserce" {} \; -print a potem dokładnie przejrzał wszystkie pliki, które otrzymam w wyniku - moze któryś z nich to niepotrzebna pozostałość po odinstalowanym programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi