poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Jako nowy uzytkownik forum witam serdecznie spolecznosc. Od wczoraj probuje uruchomic live cd z F10 i686 niestety z mizernym skutkiem. laduje sie wszystko, pasek postepu itd potem pojawia sie czarna plansza, kurosor myszki i... tak juz zostaje. Mam laptopa z karta ATI i testowalem juz chyba wszystkie mozliwosci uruchomienia jakie tu, na forum znalazlem. Probowalem wymusic sterownik "vesa" ale albo zrobilem zle, albo nie pomoglo. Czy mozna jakos temu zaradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Sprawdź sumy md5 czy się zgadzają. W jakim systemie / jakim programem nagrywałeś płytkę, i czy wybrałeś nagraj obraz na CD/DVD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Sumy sa ok. Plyta nagrana w debianie pod k3b. Gdybym nie nagral obrazu raczej ciezko by bylo z zabotowaniem, a plyta sie botuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Przy uruchamianiu płyty dodaj driver=vesa i usuń rhgb w linii opcji kernela. To powinno pomóc. Ewentualnie jeszcze dodaj opcje "nomodeset" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Niestety jest tak samo. Widac nie dla mnie fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 spróbuj uruchomić z parametrem vga=0x314 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 spróbuj uruchomić z parametrem vga=0x314 Bez efektu niestety. Zadne inne distro nie sprawilo mi takich problemow jak fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 napisz coś więcej o swoim laptopie, jaka to jest konfiguracja grafika, chipset itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Standardowy Dell D600 ATI Radeon 9000 Pentium M 1.6 1.5 GB Ram Chipset 855PM dysk 60 GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Może pobierz obraz live z KDE i sprawdź czy zadziała. Też mam kartę ATI i w gnome mam z nią więcej problemów niż w KDE. http://fedoraproject.org/pl/get-fedora-all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 w live cd F 10 gdy chciałem instalować Fedore na dysku poprzez kliknięcie ikony na pulpicie, musiałem wyjątkowo długo czekać na jakiekolwiek okienko z potwierdzeniem i jakąkolwiek reakcję, może to jakiś bug. Bez problemu przyjmowały mi sie poprzednie wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliocertes Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 w live cd F 10 gdy chciałem instalować Fedore na dysku poprzez kliknięcie ikony na pulpicie, musiałem wyjątkowo długo czekać na jakiekolwiek okienko z potwierdzeniem i jakąkolwiek reakcję, może to jakiś bug. Bez problemu przyjmowały mi sie poprzednie wersje Moja live w ogóle sie nie uruchamia. :lammer: Wybor KDE to takie polowiczne wyjscie, bo nie lubie go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Luty 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=389980 "mozesz sprobowac tez ktoras z tych opcji": acpi=off pci=irqroute xmodule=vesa vga=normal vga=771 pci=irqroute framebuffer=false Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi