Skocz do zawartości

Kłopoty Z Logical Volune Management

ALvarez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wkopałem się nieżle.

Chciałem obejrzeć nową fedorę10 którą zainstalowałem na oddzielnym dysku.

(Normalnie działam na Mandrivie).

Wszystko było dobrze do czasu uruchomienia LVM.

Przeleciał się po wszystkich dyskach i teraz mam wszędzie logiczne voluminy, część z nich jest niezainicjowana.

Pytanie: czy jest możliwe odwrócenie tego działania, wolałbym wrócić do mojej mandrivy.??

Wielki gratulacje należą się twórcom Fedory za stworzenie programu który leci bez pytania czy uprzedzenia po całym systemie-rewelacja :-(

Pozdrawiam z niepokojem.

Sfrustrowany

ALvarez

Wielki gratulacje należą się twórcom Fedory za stworzenie programu który leci bez pytania czy uprzedzenia po całym systemie-rewelacja :-(
Wielkie gratulacje należą się użytkownikowi Mandrivy, który lekkomyślnie niczym w Windows klika "dalej, dalej" i nie przeczyta co tak naprawdę robi. Trzeba było zmienić domyślną opcję instalatora "Zainicjuj wszystkie dyski" (czy jakoś tak podobnie) na "Własny układ partycji" i nie byłoby płaczu.

Ściągnij SystemRescueCD → http://www.sysresccd.org/Main_Page , wypal na płytkę, uruchom z niej komputer i skorzystaj z programu testdisk.

Dokumentacja na stronie, również na tym forum było parę postów o odzyskiwaniu danych.

Wielkie gratulacje należą się użytkownikowi Mandrivy, który lekkomyślnie niczym w Windows klika "dalej, dalej" i nie przeczyta co tak naprawdę robi. Trzeba było zmienić domyślną opcję instalatora "Zainicjuj wszystkie dyski" (czy jakoś tak podobnie) na "Własny układ partycji" i nie byłoby płaczu.

Czyżby tylko użytkownikownicy Fedory mieli patent na nieomylność????

Może nie wiem wszystkiego ale:

1. Fedorę10 zainstalowałem ok. 2 tyg. wstecz i nie miałem żanych problemów do czasu uruchomienia Zarządzania woluminami logicznymi.
  2. woluminy logiczne powstały po uruchomieniu Zarządzanie woluminami logicznymi LVM
  3. nie znalazłem żadnego innego oprogramowania odnoszącego się do LVM
  4. w Zarządzanie woluminami logicznymi LVM(system-config-lvm 1.1.4) w fedora10 i nie znalazłem wymienionych powyżej opcji.

.

Dokumentacja na stronie, również na tym forum było parę postów o odzyskiwaniu danych.

Dane naogół odzyskałem(niekoniecznie sysresccd),

ponawiam pytanie: czy jest możliwe odwrócenie tego działania??

Czy należy zacząć formatować dyski??

Dziękuję za uwagi aczkolwiek kąśliwe.

Pozdrawiam.

ALvarez

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...