Skocz do zawartości

Blokowanie Portów Przez Administratora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mozna, pytanie tylko czy Ci sie oplaca. Skoro porty sa poblokowane to znaczy to, ze uzywanie ich jest wbrew regulaminowi twojego ISP. Jak bedziesz probowal ominac to zabezpieczenie to prawdopodobnie zlamiesz regulamin. To moze pociagnac za soba konsekwencje w postaci placenia "kary umownej" i bana na net.

Pozdrawiam,

Esail

Marzeniem jest by administrator byl lojalny wobec nas! jak przez tydzeń (_niemam_ → nie mam) ORT netu bo zapomniał dodać mojego mac to jest w porządku a jeśli niepotrafi sobie poradzić z obciążeniem sieci to najłatwiej poblokować porty! Rozumiem gdyby była jakaś wzmianka o tym w umowie ale nie ma mowy o jakichkolwiek ograniczeniach! Chodzi mi głównie o program KToorent! Będe bardzo wdzięczny a wszelki informacje!

Nie sądzę aby blokował porty ponieważ to nie tak się robi, bo samo zablokowanie portów nie pomoże przy większości protokołów p2p.

Zapewne użył jakiegoś modułu do iptables który wykrywa ruch torrent po analizie pakietów i je po prostu w ten sposób blokuje. Masz więc małe szanse na ominięcie tego (co prawda są sposoby ale trzeba się sporo namęczyć).

Wiesz, jak chcesz mieć szybki i tani internet to nie licz że będziesz go miał za 30zł i będziesz mógł sobie ściągać do woli, po prostu ceny są za wysokie aby to się opłacało.

To ja powiem kreatywnie :lol:

Z tego co pamiętam Ty chyba tę sieć masz w akademiku? Więc nie dziw się, że po głośnych (czy też nagłaśnianych) ostatnimi czasy aferach bronią się jak mogą przed nielegalnym ściąganiem filmów, muzyki itp Chociaż imho to idiotyczna metoda.

TOR podobno jest kiepski do Torrentów.

Umowa na internet zapewne zawiera takie informacje, że sieci P2P są blokowane. Zmień dostawcę, albo przestrzegaj, inaczej oczekuj, że mogą Ci odłączyć sieć...

BTW, Kurczak, mógłbyś nie nadużywać tych wykrzykników? Bo ja jeszcze nie zauważyłem u Ciebie kropki na końcu zdania... oprócz drugiego zdania w pierwszym poście.

• 2 weeks later...

Szyfrowanie połączenia + losowe porty + proksuj połączenie z trackerem, NIE z klientami - sama lista userów szybko się ściąga, a połączenia bezpośrednie z użytkownikami ciężko adminowi poblokować. Jeżeli blokuje dostęp do plików *.torrent to ściągaj je również przez proksy. W większości sytuacji zadziała. Testowane.

uTorrent na tym dobrze wychodzi, spod wine. Nie znam się na klientach natywnie Linuksowych, więc tutaj nie poradzę.

// @InIrudeBwoy -> hmmm, ja tam w tym drugim zdaniu kropki nie widzę... ;).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...