Skocz do zawartości

Tematyczne Tapety

Arabski

Rekomendowane odpowiedzi

Może taki temacik? Fajne tapety z Linuksową "nutą". Pewnie macie jakieś fajne w czeluściach dysków. Tak, wiem że są *-look.org, ale się trzeba dużo naklikać żeby coś fajnego znaleźć.

Mnie osobiście się bardzo ta podoba -> http://somrat.deviantart.com/art/Broken-Vista-2-102898708

Taka... wymowna ;)

Bardzo klimatczna do zrobienia jasnego pulpitu

http://www.gnome-look.org/content/show.php...n?content=94714

Tapeta jak tapeta ale reszta się bardzo ładnie prezentuje, co za kolorki, co za ikonki co za theme gtk ? No i to coś co zapomniałem się jak się nazywa co wyświetla różne głupoty i marnuje procesor, bo też fajny theme.

Swego czasu bardzo lubiłem zestaw: Shiki Colors + Murrina Gilouche, teraz z racji zimy przestawiłem się na bardzie białe tematy :)

Akurat theme gtk to standardowy Clearlooks z krawędzią metacity ala apple (PlanoLM_colors), ikonki gnome-colors jeden z niewielu "pełnych" zestawów i w miarę ludzko wyglądający. To co wyświetla różne głupoty to raczej nie marnuje procesora, bo to wymęczony conky na czcionce Zekton pod kolor reszty. Audacious w skórce Milk gdzieś ze strony Winamp, mam do tego jeszcze firefoxa w skórce monochrome. Ale nie jestem z tego zestawu zadowolony, ikonki ładniej się prezentują SnowIsh ale są nie kompletne, a nie mam ochoty ich mieszać, bo to żmudna praca. Conky jest w pokracznej formie, bo ustawienie tam czegokolwiek jest żmudne i bezowocne ;( Najbardziej wkurza mnie panel, nie znalazłem jeszcze dla niego ubranka.

Czasem mnie zastanawia, jak niektórzy to robią, że mają takie fajne pulpity, bo mi zdecydowanie brak cierpliwości gdzieś w połowie :)

Akurat theme gtk to standardowy Clearlooks z krawędzią metacity ala apple (PlanoLM_colors), ikonki gnome-colors jeden z niewielu "pełnych" zestawów i w miarę ludzko wyglądający.

W sumie nawet miałem wszystko co potrzeba, ustawiłem sobie Gnome-Colors+Clearlooks gray i biała tapetka, jest pięknie, Snowish rzeczywiście jest fajny ale denerwujący jest brak kilku podstawowych ikonek (tzn. są źle zdefiniowane) ale też na razie nie chce mi się bawić, może autor coś wymyśli, dzięki za hint :)

Sorki za Offtop :)

@borzole - całkiem fajne... lnx, vladstudio - znam i lubię. artfan.net to mam całe na dysku :ph34r:

Co do serwisów - też mnie czasem napada, i klikam przez pół dnia!

@Jony - cud na Vistą też fajny :D

Riposta ;)

Dla wszystkich fanów "milky":

49435plasticmountainyelzn5.th.jpg

Ten z vladstudio jest IMO genialny:

62137vladstudioworldinvpd8.th.jpg

Chyba go sobie przerobię na odcienie niebieskiego ;)

LNX:

76239softlnxws2.th.jpg76447cronicyk6.th.jpg

Miasto:

torontonighttime1600hw9.th.jpg

To bardzo stare, ale zawsze mi się podobało :D

unplugur1.th.jpg

I na koniec coś na czerwono :P

wallpaper06danielhdrcomco0.th.jpg