Atom Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Witam rozpoczolem 6 semestr informatyki i wybrałem sobie temat "Projekt aktywnego systemu wykrywania intruzów w sieciach lokalnych z wykorzystaniem oprogramowania opensource dla małych i średnich przedsiębiorstw" tak ambitnie . Doszedłem do wniosku z promotorem że zrobimy to w ten sposób że weźniemy snort`a i zrobimy to tak zeby działał jak IPS. Na dzień dzisiejszy IPS to ja znam tylko z nazwy Zakupiłem już książke "IPS. Zapobieganie i aktywne przeciwdziałanie intruzom". Prosiłym tutaj aby ktoś powiedział mi jakia literatura jest jeszcze godna uwago na ten temat oraz ludzi którzy mieli z tym doświadczenie na co zwrócić uwage i czego sie wystrzegać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Off topic na co zwrucić uwageNa ortografię i czego sie wystrzegać.Błędów ortograficznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atom Napisano Marzec 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Baaaardzo pomocne . Ja tu raczej szukam pomocy dlatego prosił bym pisac na temat a nie nabijac postów. A co do ortografii to ja mam na to papiery. Więc prosze trszke wyrozumialosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Na stronie Snorta - 1.5 Inline mode: http://www.snort.org/docs/snort_htmanuals/...000000000000000 A tutaj jest konkretny przykład zastosowania w Gentoo: http://www.uno-code.com/?q=node/59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atom Napisano Marzec 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Dzieki wielkie nie omine tego pobawie sie i jak czegoś nie będe wiedział to znów tu napisze dzięki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Off topic A co do ortografii to ja mam na to papiery. Więc prosze trszke wyrozumialosci Papiery to sobie do szkoły zachowaj a tutaj postaraj się się trochę. Wystarczy na napisanie postu poświęcić nie 15 sekund a 15 minut. I zainstalować wtyczki sprawdzające pisownię. Dla Twojej wiadomości: jest tu więcej osób z problemem typu dysleksja czy dysgrafia i jakoś sobie dają radę, więc nie zasłaniaj się żałośnie papierami, bo to tylko świetne wytłumaczenie własnego lenistwa i braku szacunku dla ludzi, od których oczekujesz pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Dla Twojej wiadomości: jest tu więcej osób z problemem typu dysleksja czy dysgrafia i jakoś sobie dają radę, więc nie zasłaniaj się żałośnie papierami, bo to tylko świetne wytłumaczenie własnego lenistwa i braku szacunku dla ludzi, od których oczekujesz pomocy. Pojechałeś Hmm, akurat jem obiad i mnie rozbawiłeś, aż czkawki dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Marzec 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2009 [waaay_off_topic] Jak widzę takie posty, to mi się gotuje! Ja bym Cię kolego (autorze wątku) szybciutko oduczył wszelkiego dysmózgowia przy pomocy lektur i pasa na d*pę. Ciekawe czemu 10-15 lat temu nie było wszelkiego rodzaju dysfunkcyjnych? p.s. Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać [/waaay_off_topic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi