MC' Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Witam, Tak jak w temacie czy komuś się udało uruchomić Office 2007 na F10? Bardzo bym był wdzięczny za wszelkie wskazówki bo walczę z wine i jakoś bez sukcesu. Na googlach nic sensownego też nie znalazłem. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki Pozdrawiam MC' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 (edytowane) Mnie się udało, ale z pomocą ściągniętego w czasie promocji darmowego CrossOver Pro. Na zwykłym dystrybucyjnym wine nie próbowałem. Sprawdzę i dam znać. [EDIT] Spawdziłem. F10 zaktualizowana, x86_64, wine-1.1.15-1.fc10.i386, w konfiguracji wine nic nie zmieniałem - domyślnie było Windows XP. Zainstalowałem, działa. Tzn. uruchomiłem Worda, coś tam wpisałem zapisałem dokument *.docx. Nie sprawdzałem Power Pointa i Excela. Edytowane Marzec 22, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Marzec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Racja miałem instalowanego testowego niestabilnego wine pod dystrybucyjnym word dział pięknie no to się windy pozbywam Niestety nie można pobierać szablonów do worda a szkoda bo to bardzo fajny ficzer ;( Co prawda wine krzysczy że pobiera pliki Geco by wyświetlić tes trony HTML ale nic po ściągnięciu się nie dzieje. i za każdym razem tylko zciąga... może trzeba tego offica zupdatować ms updatem? (ja mam bez sp1 warto sp1 instalować?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 a jak u was jest z Accessem ? U mnie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Marzec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Dostaję podczas próby połączenia: Co do Accessa to faktycznie jakieś 30 sek się uruchamia i ginie podobnie z PowerPointem. Ale na szczęście pierwszej potrzeby word przynajmniej działa tzn bez downloadu szablonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 A ja pytam całkiem serio, po co Office? Skoro są alternatywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Marzec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 WalDo Czy Tobie działąją te szablony z Plik->Nowy->MS Office Online ?? Czy to jednak wymaga IE? Offtopic Po to że większość osób działa na doc i coraz więcej na docx a OO wcale ich nie otwiera tak ja powinien i wygląda to potem inaczej. Pomijam fakt że mimo wszystko OO jeszcze sporo brakuje w usability/gotowych szablonach do Offica 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2009 WalDo Czy Tobie działąją te szablony z Plik->Nowy->MS Office Online ?? Czy to jednak wymaga IE? Sorry, że tak późno, ale jakoś przeoczyłem Twojego posta. W sumie i tak bez znaczenia, bo nie działa. Można pewnie coś kombinować z instalacją ies4linux → http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page potem na tej instancji wine (przez zmienną WINEPREFIX) zainstalować MS Office, ale to jakoś bez sensu mi się wydaje. Jeśli miałbym coś takiego robić, to już prędzej Windows bym na jakieś wirtualnej maszynie postawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Kwiecień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2009 na winehq a dokładnie appdb znalazłem jeden wpis dot fedory (podobno działa) http://appdb.winehq.org/objectManager.php?...TestingId=36381 EDIT: link dobry, temat nie do końca ten co zamierzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi