qutrit Napisano Marzec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2009 (edytowane) Witam. Nie chce zakładać nowego tematu, więc tutaj dopisze. MIanowicie zainstalowałem sobie f10 (wszystko bardzo ładnie się skonfigurowało) ale mam problem z mp3, polegający na tym ze np. w amaroku jezeli wciskam play to pasek (ten ktory przesuwa się podczas odtwarzania mp3) przelatuje w 2sekundy, oczywiście nic nie słychać. Poczytałem ze problemem moze byc czest. probkowania, chciałem ją zmienić ale nie wiem gdzie mogę edytować tą wielkość. Moze mi ktoś wskazać gdzie mogę to zrobić, albo co jeszcze moze być przyczyną tego problemu?? Dodam ze radia internetowe grają poprawnie (w amaroku), dźwięki "testowe" oraz przy uruchamianiu się systemu tez działają. Z góry dziękuję. Edytowane Marzec 25, 2009 przez WalDo Podzieliłem wątek, przeniosłem na Oślą łączkę. Niewiele to ma wspólnego z częstotliwością samplowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2009 Jak dźwięk ogólnie jest, a tylko mp3 nie działają to chyba problem z kodekami. Zobacz sobie http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Multimedia , ewentualnie zainstaluj wszystko co związane jest z gstreamerem i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Marzec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2009 Witam. Zainstalowałem ten pakiet zaraz po zainstalowaniu fedory. [root@localhost ~]# yum install xine-lib-extras xine-lib-extras-freeworld gstreamer-plugins-ugly\ > gstreamer-plugins-bad libtunepimp-extras-freeworld gstreamer-ffmpeg Loaded plugins: refresh-packagekit fedora | 2.8 kB 00:00 updates | 2.3 kB 00:00 updates/primary_db | 2.9 MB 00:59 Setting up Install Process Parsing package install arguments Package xine-lib-extras-1.1.16.2-3.fc10.i386 already installed and latest version No package xine-lib-extras-freeworld available. No package gstreamer-plugins-ugly available. No package gstreamer-plugins-bad available. No package libtunepimp-extras-freeworld available. No package gstreamer-ffmpeg available. Nothing to do Dodam ze te same efekty są na każdym innym odtwarzaczu np .rythmbox- radia internetowe działają natomiast mp3 nie. Pozdrawiam i czekam na dalsze rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2009 Zainstalowałem ten pakiet zaraz po zainstalowaniu fedory.Nic nie zainstalowałeś... Np. No package xine-lib-extras-freeworld available, http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Jak_do...um_RPMFusion.3F (zwłaszcza uwagę przeczytaj). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Marzec 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 Heh, nie wiem jak to sie stało, chyba tylko przeczytałem, "available". Ale jak pamiętam to w F7 instalowałem to przez yuma i wszystko było dobrze, natomoiast w F10 rzeczywiście trzaabyło dodać repozytorium RPMFusion, następnie "yum install..........." i wszystko działa poprawnie. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 Ale jak pamiętam to w F7 instalowałem to przez yuma i wszystko było dobrze...W F7 procedura była identyczna tylko repozytorium się inaczej nazywało, Livna. To tylko tak napisałem jakby ktoś trafił na ten wątek i zasugerował się Twoim postem, że kiedyś nie było potrzeby dodawania dodatkowych repozytoriów m.in. z kodekami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi