lanxiss Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 A dlaczego bez sensu skoro mam komputer w domu i korzystam z niego tylko ja? A jeżeli masz paranoidalno-maniakalne rozdwojenie jaźni i Twoja zła tożsamość nie zna hasła, a Twoja dobra nie chce żeby zła miała dostęp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 uwazaj bo ci sie klawiatura zuzyje od wklepywania haselka . jakos zawsze tak bylo ze wpisywalo sie login i haslo , no i jakos nikt nie narzekal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 Cizys chłopaki, zapomniałem hasła do mikrofalówki :lammer: szybko bo kotlet jeszcze tam siedzi i się grzeje. Całe szczęście, że klawiaturę mam na kluczyk, to chociaż tego nie muszę pamiętać. aż mi się przypomniało: http://teoria.spisku.filmweb.pl/ ? Moderator ? chyba trzeba odłączyć, bo się straszny HydePark zrobił [EDIT] @lanxiss a jak miałbym to niby sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 (edytowane) ale mikrofalowki nie sa zwykle na haslo...jeszcze ...no ale toster dziala na netbsd, wiec mozna szyfrowanie partycji zalozyc i autentykacje na siatkowke lub odciski palcow edit: gdmsetup dziala ? Edytowane Czerwiec 27, 2009 przez fafig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 Przeniosłem. A propos tematu http://loadingreadyrun.com/videos/view/201...llation-Anxiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 eeeetam gotowane pierożki, najlepsze są i tak odsmażane na złotko przynieś fafig pierożki to Ci pokaże jak się je przyrządza, a Ty w zamian przestaniesz zakładać na wszystko hasła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 A dlaczego bez sensu skoro mam komputer w domu i korzystam z niego tylko ja?Jesteś pewien? Nigdy nic nie wydało Ci się podejrzane? Jak łączysz sie zdalnie do kompa to nie tak znowu bez sensu.OMG A propos "Teorii spisku" - obejrzeliście do końca? A propos przenoszenia do Hyde Parku - pomysł dobry tylko nie wiadomo, w którym miejscu uciąć. Off topic czy w F11 jest juz jaka kolwiek mozliwosc zmiany wygladu GDM czy nadal lipa?Nadal lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 Jesteś pewien? Nigdy nic nie wydało Ci się podejrzane?A co, odwiedziłeś mnie i nawet o tym nie wiem ? Mówiłem tylko o autologowaniu, które załatwia gdm na prawach roota więc po za tym mam normalne hasełka i paranoje w kwestiach sieciowych. Jeśli miałbym wyłączyć autologowanie to musiał bym tez założyć hasło na grub, bios, zaszyfrować dyski i zaknąc kompa w stalowej klatce, żeby mi ktoś uzbrojony w śrubokręt nie odmontował dysku, albo nie zresetował biosu na płycie. Jeśli coś źle zrozumiałem z autologowaniem to proszę mnie uświadomić, mam konfigurację taką jak w poradniku na wiki. Przecież nikt się zdalnie nie (auto)zaloguje przez gdm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2009 ja sobie zaszyfrowalem, haslo na gruba tylko hasla na biosa nie mam bo mi nie trzeba . moze sobie kiedys kupie sejf na kompa XDDD ...ech te moje cenne dane co do pierozkow to je umiem przyrzadzac i sklejac tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Wrzucenie do połowy ukończonej wersji gdm z svn to jedna z największych głupot związanych z fedorą Ja znam większą - PulseAudio Czy jak wchodzisz do łazienki to też musisz podać hasło? Enter PIN: ******** PIN Confirmed A jeżeli masz paranoidalno-maniakalne rozdwojenie jaźni i Twoja zła tożsamość nie zna hasła, a Twoja dobra nie chce żeby zła miała dostęp? Tak, nazywa się moją siostrą gdyby nie hasło logowania i przy wygaszaczu ekranu to się boję wiedzieć co bym zastał po powrocie np. z pracy Cizys chłopaki, zapomniałem hasła do mikrofalówki szybko bo kotlet jeszcze tam siedzi i się grzeje. Całe szczęście, że klawiaturę mam na kluczyk, to chociaż tego nie muszę pamiętać. Brak mikrofalówki na składzie, ufff...ale tak serio to drzwi do pokoju chętnie bym zabezpieczył jakoś bo klucza nie ma a zamek szyfrowy...no kolega miał taki i po błędnym pinie trzeba było reset...korków zrobić o_o nie wyobrażam sobie, że siostra wykonuje próbę a potem ja muszę zresetować korki, żeby wejść...co to to nie oze sobie kiedys kupie sejf na kompa XDDD Mnie raczej potrzebny sejf na konsolę i parę innych "drobiazgów" dobrze, że jakoś z płytkami CD sobie poradziłem zwłaszcza po porysowaniu jednej z nich przez siostrę...oryginalna gra...z działu "stare ale jare"...nurrr Jednakże na pocieszenie dla lubiących bezpieczeństwo, zauważyłem przy Fedorce 11 Live jak i Desktop możliwość logowania poprzez odcisk palca Jedyna wada taka, że pasowałoby mieć albo taki czytnitk co trzeba palcem przejechać po nim, albo czyścić za każdym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 zauważyłem przy Fedorce 11 Live jak i Desktop możliwość logowania poprzez odcisk palca a palec musi być przyczepiony do właściciela? nie? to ja piernicze takie zabezpieczenia, hasła im nie podam, a kciuk sami sobie wezmą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 a palec musi być przyczepiony do właściciela? nie? to ja piernicze takie zabezpieczenia, hasła im nie podam, a kciuk sami sobie wezmą Hmm. W sumie nie musi to być kciuk. Licząc wszystkie palce to mają 10 możliwości. A jeśli palce u nóg też maja linie papilarne (a nie jestem tego pewny) to kolejne 10 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 nie wezma , te czujniki sa tak wrazliwe ze musialby Ci odciac palec i w ciagu kilku sekund przylozyc . niesprawdzone doswiadczalnie, ale potwierdzone przez znajoma osobe (oczywiscie nie odcinala sobie palca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 a palec musi być przyczepiony do właściciela?To w ogóle nie musi być palec. Wystarczy kserokopia linii papilarnych zdjętych np. ze szklanki IMHO na razie to gadżet bez wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 nie wezma , te czujniki sa tak wrazliwe ze musialby Ci odciac palec i w ciagu kilku sekund przylozyc . niesprawdzone doswiadczalnie, ale potwierdzone przez znajoma osobe Dlaczego? Stężenie pośmiertne palców? ;-) Sprawdzanie temperatury raczej odpada, bo jakby ktoś miał gorączkę to nigdzie by się nie dostał :-) A jakby ktoś zrobił atrapę palca z liniami papilarnymi? Wtedy mogą ci odcinać, bo i tak żaden z żywych paluchów im nie spasuje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi