Skocz do zawartości

Jak Zmienić Pulpit Logowania?

entrance

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cizys chłopaki, zapomniałem hasła do mikrofalówki :lammer: szybko bo kotlet jeszcze tam siedzi i się grzeje.

Całe szczęście, że klawiaturę mam na kluczyk, to chociaż tego nie muszę pamiętać.

aż mi się przypomniało: http://teoria.spisku.filmweb.pl/ :ph34r:

? Moderator ?

chyba trzeba odłączyć, bo się straszny HydePark zrobił :)

[EDIT]

@lanxiss

a jak miałbym to niby sprawdzić? :)

ale mikrofalowki nie sa zwykle na haslo...jeszcze :)...no ale toster dziala na netbsd, wiec mozna szyfrowanie partycji zalozyc i autentykacje na siatkowke lub odciski palcow :)

edit:

gdmsetup dziala ?

Edytowane przez fafig

A dlaczego bez sensu skoro mam komputer w domu i korzystam z niego tylko ja?
Jesteś pewien? Nigdy nic nie wydało Ci się podejrzane?

Jak łączysz sie zdalnie do kompa to nie tak znowu bez sensu.
OMG :ph34r:

A propos "Teorii spisku" - obejrzeliście do końca? ;)

A propos przenoszenia do Hyde Parku - pomysł dobry tylko nie wiadomo, w którym miejscu uciąć.

Off topic

czy w F11 jest juz jaka kolwiek mozliwosc zmiany wygladu GDM czy nadal lipa?
Nadal lipa.

Jesteś pewien? Nigdy nic nie wydało Ci się podejrzane?
A co, odwiedziłeś mnie i nawet o tym nie wiem ? :)

Mówiłem tylko o autologowaniu, które załatwia gdm na prawach roota więc po za tym mam normalne hasełka i paranoje w kwestiach sieciowych. Jeśli miałbym wyłączyć autologowanie to musiał bym tez założyć hasło na grub, bios, zaszyfrować dyski i zaknąc kompa w stalowej klatce, żeby mi ktoś uzbrojony w śrubokręt nie odmontował dysku, albo nie zresetował biosu na płycie.

Jeśli coś źle zrozumiałem z autologowaniem to proszę mnie uświadomić, mam konfigurację taką jak w poradniku na wiki. Przecież nikt się zdalnie nie (auto)zaloguje przez gdm?

ja sobie zaszyfrowalem, haslo na gruba :D tylko hasla na biosa nie mam bo mi nie trzeba :D. moze sobie kiedys kupie sejf na kompa XDDD ...ech te moje cenne dane :)

co do pierozkow to je umiem przyrzadzac ;) i sklejac tez :D

Wrzucenie do połowy ukończonej wersji gdm z svn to jedna z największych głupot związanych z fedorą

Ja znam większą - PulseAudio <_<

Czy jak wchodzisz do łazienki to też musisz podać hasło?

Enter PIN: ********

PIN Confirmed

A jeżeli masz paranoidalno-maniakalne rozdwojenie jaźni i Twoja zła tożsamość nie zna hasła, a Twoja dobra nie chce żeby zła miała dostęp?

Tak, nazywa się moją siostrą :) gdyby nie hasło logowania i przy wygaszaczu ekranu to się boję wiedzieć co bym zastał po powrocie np. z pracy

Cizys chłopaki, zapomniałem hasła do mikrofalówki szybko bo kotlet jeszcze tam siedzi i się grzeje.

Całe szczęście, że klawiaturę mam na kluczyk, to chociaż tego nie muszę pamiętać.

Brak mikrofalówki na składzie, ufff...ale tak serio to drzwi do pokoju chętnie bym zabezpieczył jakoś bo klucza nie ma a zamek szyfrowy...no kolega miał taki i po błędnym pinie trzeba było reset...korków zrobić o_o nie wyobrażam sobie, że siostra wykonuje próbę a potem ja muszę zresetować korki, żeby wejść...co to to nie

oze sobie kiedys kupie sejf na kompa XDDD

Mnie raczej potrzebny sejf na konsolę i parę innych "drobiazgów" dobrze, że jakoś z płytkami CD sobie poradziłem zwłaszcza po porysowaniu jednej z nich przez siostrę...oryginalna gra...z działu "stare ale jare"...nurrr

Jednakże na pocieszenie dla lubiących bezpieczeństwo, zauważyłem przy Fedorce 11 Live jak i Desktop możliwość logowania poprzez odcisk palca :)

Jedyna wada taka, że pasowałoby mieć albo taki czytnitk co trzeba palcem przejechać po nim, albo czyścić za każdym razem ;)

a palec musi być przyczepiony do właściciela? nie? to ja piernicze takie zabezpieczenia, hasła im nie podam, a kciuk sami sobie wezmą :blink:

Hmm. W sumie nie musi to być kciuk. Licząc wszystkie palce to mają 10 możliwości. A jeśli palce u nóg też maja linie papilarne (a nie jestem tego pewny) to kolejne 10 :-)

nie wezma ;), te czujniki sa tak wrazliwe ze musialby Ci odciac palec i w ciagu kilku sekund przylozyc ;). niesprawdzone doswiadczalnie, ale potwierdzone przez znajoma osobe (oczywiscie nie odcinala sobie palca) :)

nie wezma ;), te czujniki sa tak wrazliwe ze musialby Ci odciac palec i w ciagu kilku sekund przylozyc ;). niesprawdzone doswiadczalnie, ale potwierdzone przez znajoma osobe :)

Dlaczego? Stężenie pośmiertne palców? ;-) Sprawdzanie temperatury raczej odpada, bo jakby ktoś miał gorączkę to nigdzie by się nie dostał :-) A jakby ktoś zrobił atrapę palca z liniami papilarnymi? Wtedy mogą ci odcinać, bo i tak żaden z żywych paluchów im nie spasuje :-)