bobkor Napisano Kwiecień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2009 Witam Mam zainstalowaną F10, zainstalowałem sobie program do obliczeń który żąda przy uruchomieniu biblioteki libxm.so.3. próbował ją ściągnąć i zainstalować. Niby się udało przez wymuszenie, ale jak sprawdzam w katalogu nie ma tej biblioteki. Mam natomiast biblioteki libxm.so.6 Czy można w jakiś sposób ustawić sprzężenie że przy żądaniu biblioteki libxm.so.3 będzie wykorzystywana biblioteka libxm.so.6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2009 Niezalecane, ale czasem (często) skuteczne - zrób link symboliczny o nazwie libxm.so.3 do libxm.so.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2009 Czasem dają program w dwóch wersjach: ze współdzielonymi bibliotekami i wszystko w jednej paczce. Programy "do obliczeń" często tak mają. Sprawdzałeś na stronie producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2009 Numerek na końcu może wyglądać na plik ze starszej wersji. Poszukaj pakietu podobnego do compat-libxm. Kiedyś musiałem instalować compat- bo kodeki RealMedia potrzebowały starszej biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi