DAREK WL. Napisano Kwiecień 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2009 Obecnie znae programy do kart telewizyjnych takie jak ; TVTIME , KDETV pochodzą z 2006 r . Inne takie jak np XAWTV, MOTV są jeszcze bardziej archaiczne . Jakie są dostępne w repozytoriach aktywnie , na bierząco rozwijane przez developerów programy do kart TV :?: Dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Sorry za off topic, ale się spytam co za różnica czy program jest archaiczny czy nie? Ważne jest chyba czy działa? → http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Free...vision_software Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Zostaje jeszcze mój ulubiony, całkowicie nie rozwijany xdtv (taka w sumie anty odpowiedź): rpm -ivh http://rpms.kwizart.net/fedora/10/i386/kwizart-release-10-1.noarch.rpm yum install --enablerepo=kwizart xdtv xdtv-OSD-font Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Rozwijany z tego co pisze na stronie xdtv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Rozwijany z tego co pisze na stronie xdtv.To chyba na jakieś różne strony wchodzimy W każdym razie z tego co wiem (przerabiałem niedawno wszystkie dostępne programy do odbioru TV), to ostatnia wersja xdtv ukazała się jakieś 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Miałem na myśli że mają go przejąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Miałem na myśli że mają go przejąć.Tylko, że to informacja też sprzed 2 lat i tak sobie wisi na stronie Spokojnie można mówić o śmierci projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Aha, sorka, nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2009 Polecam stronę linuxtv.org Ogolnie, nawet w mplayerze da sie TV oglądać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 Ogolnie, nawet w mplayerze da sie TV oglądać :-)U mnie dokładnie na tym się skończyło. Dopisałem sobie prosty skrypcik z wykorzystaniem kdialog, żeby mieć klikane menu programów i ślicznie śmiga. W jakiejś luźniejszej chwili będę jeszce musiał ze sterowaniem pilotem powalczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 U mnie dokładnie na tym się skończyło. Dopisałem sobie prosty skrypcik z wykorzystaniem kdialog, żeby mieć klikane menu programów i ślicznie śmiga. W jakiejś luźniejszej chwili będę jeszce musiał ze sterowaniem pilotem powalczyć. oooo a podzielisz się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2009 (edytowane) oooo a podzielisz się ? A to nic wymyślnego. No i w skrypcie mam na sztywno wpisaną listę kanałów dla warszawskiej kablówki Aster. Ale jeśli chcesz jako przykład do przeróbki, to wieczorem wrzucę tutaj z jakimś krótkim opisem. [EDIT] Zgodnie z obietnicą wrzucam skrypt. Do jego uruchomienia potrzeba zainstalować kdialog. Nie jest to szczyt wyrafinowania, ale działa (u mnie ) #!/bin/bash runtest=`ps -ef | grep $0 | grep -v grep | wc -l` if [ $runtest != 2 ]; then echo "koniec" exit 1 fi odp=1 # odp jest puste gdy wciśnięto "Anuluj" while [ ${odp} != '' ] do odp=$(kdialog --menu "menu programów" R8 01.TVP1 R9 02.TVP2 SR2 03.TVN R7 04.Polsat S25 05.Kino_Polska SR11 06.Ale_Kino! SR11 -aspect 1.777 07.Ale_Kino_16-9 ) if [ -z ${odp} ] then killall mplayer 2>/dev/null; exit 0 else killall mplayer ; sleep 1 ; mplayer tv://${odp} & fi done Kilka słów wyjaśnienia: Parametry listy są podawane w jednej linii lub tak jak u mnie w kilku, ale należy odwołać tzw. powrót karetki poprzedzając wciśnięcie <enter> backslashem "". Przykład: "R9 02.TVP2 " zwróci łańcuch "R9" a na liście w okienku wyświetli się "02.TVP2" Drugi przykład: "SR11 -aspect 1.777 07.Ale_Kino_16-9". zwrócony zostanie łańcuch "SR11 -aspect 1.777" co oznacza, że polecenie będzie wyglądało tak:mplayer tv://SR11 -aspect 1.777 uruchom program na kanale SR11 w proporcjach 16:9. "sleep 1" - to wyłącznie chwila zwłoki, żeby killall zdążył zabić wszystkie mplayery w systemie. Stąd stał ok.1-sekundowa zwłoka pomiedzy przełączeniami kanałów. Może ktoś będzie chciał zrobić to bardziej elegancko, to niech się pochwali. Ogólna zasada najpierw kanał (jego kod) potem "biały znak" (spacja, tab) potem łańcuch, który wyświetli się w okienku dialogowym (bez przecinków, spacji, dwukropków itp znaków specjalnych) P.S.Oczywiście oferta Aster jest bogatsza, ale nie widzialem sensu wrzucania > 50 kanałów włącznie z tele-zakupami, TV Romantica itp bzdetami Edytowane Kwiecień 15, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Kwiecień 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2009 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Maj 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2010 Ale czy jest jakiś graficzny program taki jak windowsowy AVER TV 6.0.18 TVTIME często powoduje u mnie całkowite zamrożenie systemu na linuksie z którego wyjściem jest twardy reset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi