multics Napisano Kwiecień 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 @WalDo jak na mój gust nie ma co wywalać... Czasem dobrze jest jak automat wskaże nam gdzie jest błąd, jest wtedy szansa szybciej poprawić posta, a i można sobie czasem odświeżyć niektóre wyrazy... Także mój głos jest za zostawieniem istniejącej listy o ile ktoś tutaj będzie zliczał głosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Kwiecień 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 chociaż skręca mnie na równie (od stosunkowo niedawnego czasu) poprawne "oglądnąć". serio !? WalDo a mógłbyś podać jakiś link do tego hmmm usankcjonowania ? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 http://so.pwn.pl/lista.php?co=ogl%B1dn%B1%E6 http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=ogl%B1dn%B1%E6 Zakładam, ze brak dopisku "regionalizm" oznacza dopuszczalność. Są też inne źródła. Jeśli to jakiś problem, to mogę poszukać. [EDIT] Jeszcze jedno - wtyczka do FF jest chyba na podstawie słownika PWN zrobiona - sprawdziłem, nie protestuje, gdy wpiszesz "oglądnąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 Podsumowując: wywaliłbym całkiem. Miejże litość waćpan! Jak dla mnie, mogłyby wylecieć np: (_apt'a_ ? apta) ORT (_apt'a_?apta) (_flux'a_ ? fluksa) ORT (_flux'a_?fluksa) (_fluxbox'a_ ? Fluxboksa) ORT (_fluxbox'a_?Fluxboksa) (_ftp'a_ ? FTP-a) ORT (_ftp'a_?FTP-a) (_linuks_ ? Linux) ORT (_linuks_?Linux) (_linux'a_ ? Linuksa) ORT (_linux'a_?Linuksa) (_linux'em_ ? Linuksem) ORT (_linux'em_?Linuksem) (_linux'ie_ ? Linuksie) ORT (_linux'ie_?Linuksie) (_linuxa_ ? Linuksa) ORT (_linuxa_?Linuksa) (_linuxie_ ? Linuksie) ORT (_linuxie_?Linuksie) (_linuxowe_ ? linuksowe) ORT (_linuxowe_?linuksowe) (_linuxowi_ ? Linuksowi) ORT (_linuxowi_?Linuksowi) (_root'a_ ? roota) ORT (_root'a_?roota) (_rpm'a_ ? RPM-a) ORT (_rpm'a_?RPM-a) (_rpma_ ? RPM-a) ORT (_rpma_?RPM-a) (_yum'a_ ? yuma) ORT (_yum'a_?yuma) Cała reszta to typowy bełkot nieuków i powinien być widoczny, jeżeli trafi do posta! Przypominam, że czytając taki kaleki język sami się uwsteczniamy. W czasach kiedy ilość słowa pisanego, które przyswajałem, była w większości na papierze nie miałem absolutnie żadnych problemów z ortografią. Dzisiaj, wstyd się przyznać, że czasem się zastanawiam jak się coś pisze, a i to nie zawsze pomaga. Nigdy nie miałem problemów z pisownią, a dziś muszę czasem sięgać do so.pwn.pl! Dlaczego? Bo czytam to językowe gówno jakim jest zalany internet. Zdecydowanie najbardziej rażące błędy w automacie powinny zostać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2009 Gdyby napisać jakiś parser słów w JS sprawdzający przed wysłaniem wiadomość pod kątem najbardziej rażących byków ortograficznych (pomijając takie jak (_linuxa_ → Linuksa) ORT, (_yum'a_ → yuma) ORT - bo to nie dla wszystkich jest oczywiste) i informujący w jakiś słowach jest błąd to może by się coś poprawiło. Skrypt nie pozwoliłby na naciśnięcie "Wyślij" przed sprawdzeniem treści wiadomości. Co sądzicie na temat takiego rozwiązania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2009 Gdyby napisać jakiś parser słów w JS sprawdzający przed wysłaniem wiadomość pod kątem najbardziej rażących byków ortograficznych (pomijając takie jak (_linuxa_ → Linuksa) ORT, (_yum'a_ → yuma) ORT - bo to nie dla wszystkich jest oczywiste) i informujący w jakiś słowach jest błąd to może by się coś poprawiło. Skrypt nie pozwoliłby na naciśnięcie "Wyślij" przed sprawdzeniem treści wiadomości. Co sądzicie na temat takiego rozwiązania ? Ta, a po 3 nieudanych próbach wylogowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2009 Kick i ban [edit] Do dodania: Ściagnołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2009 To i tak nieźle... mogło być Ściągłem (or Ściongłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2009 A łatwiej napisać Pobrałem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2009 downloadnołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2009 ten teges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi