Fr3on Napisano Kwiecień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2009 Przy wczytywaniu jakiego kolwiek programu za każdym razem mam (no debugging symbols found) . Dostałem komunikat , że musze doinstalować debuginfo-install -y glibc-2.9-3.i686 ale to nic nie dało. Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2009 Wersja systemu? Jaki pakiet i jak doinstalowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Kwiecień 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 Fedora 10 debuginfo-install -y glibc-2.9-3.i686 czyli chyba glibc-2.9-3.i686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 (edytowane) No, ale bzdury piszę. Ty chcesz debugować własne programy? Jeśli tak, to musisz kompilować z opcją "-g" (dla gcc - jak w innych kompilatorach to nie wiem). Jeśli chodzi Ci o pakiety Fedory, to chyba trzeba ściągnąć zainstalować odpowiedni pakiet <nazwa>-debuginfo, ale nie jestem pewien. Edytowane Kwiecień 20, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 Chyba trzeba jeszcze włączyć odpowiednie repozytoria debuginfo, przyjrzyj się plikom /etc/yum.repos.d/fedora.repo i fedora-updates.repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Kwiecień 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 pakiety z debuginfo się u mnie instalują więc repozytorium chyba mam włączone. Po kompilacji z opcją -g w gdb nie dostaje tego o co mi chodzi czyli adresów pamięci i tego co pod danym adresem jest tylko nymer linii i kod w c. EDIT sory, nie zwróciłem uwagi na jedną rzecz. Nie wpisałem w gdb info registers, już jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi