jjj Napisano Maj 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2009 Niedawno (zapewne po updacie xfce4 z połowy kwietnia) zacząłem dostawać ekranowe powiadomienia od system-config-printer w oknach typu ,,dymek''. A to drukarka nie ma papieru, a to to, a to śmo. Wszystkie są zgodne z prawdą, ale jak wyłączyć mechanizm powiadomień ekranowych w xfce? ani w system-config-printer, ani w xfce-setting-show, ani przez przeglądanie ~/.config. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2009 Hmm... może system-config-printer-applet? Na gnome uruchamia się wraz ze środowiskiem (proces /usr/share/system-config-printer/applet.py), na xfce nie wiem jak wyłączyć, ale zawsze możesz usunąć pakiet i po sprawie o ile o te powiadomienia chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Maj 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2009 $ yum list system-config-printer* Zainstalowane pakiety system-config-printer.i386 1.0.16-2.fc10 installed system-config-printer-libs.i386 1.0.16-2.fc10 installed Dostępne pakiety system-config-printer-kde.i386 7:4.2.2-2.fc10 updates Applet jest z tego pierwszego pakietu. Nie chcałbym go usuwać. Chęć pozbycia się dymków jest wolą jednego użytkownika. Wywalenie pakietu jest decyzją admina. Nie pasuje mi tu niezgodność poziomów działania. <edit date="20090509">Rozwiązanie: cp /etc/xdg/redhat-system-print-applet.desktop ~/.config/autostart; w wierszu NotShowIn= dodać wszystkie możliwe środowiska. Niby proste, ale ja wymiękam z xdg. Nic już nie jest takie samo. </edit> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi