Skocz do zawartości

Powiadomienia Od System-config-printer

jjj

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno (zapewne po updacie xfce4 z połowy kwietnia) zacząłem dostawać ekranowe powiadomienia od system-config-printer w oknach typu ,,dymek''. A to drukarka nie ma papieru, a to to, a to śmo. Wszystkie są zgodne z prawdą, ale jak wyłączyć mechanizm powiadomień ekranowych w xfce? ani w system-config-printer, ani w xfce-setting-show, ani przez przeglądanie ~/.config.

Hmm... może system-config-printer-applet? Na gnome uruchamia się wraz ze środowiskiem (proces /usr/share/system-config-printer/applet.py), na xfce nie wiem jak wyłączyć, ale zawsze możesz usunąć pakiet i po sprawie o ile o te powiadomienia chodzi.

$ yum list system-config-printer*
Zainstalowane pakiety
system-config-printer.i386                  1.0.16-2.fc10              installed
system-config-printer-libs.i386             1.0.16-2.fc10              installed
Dostępne pakiety
system-config-printer-kde.i386              7:4.2.2-2.fc10             updates

Applet jest z tego pierwszego pakietu. Nie chcałbym go usuwać. Chęć pozbycia się dymków jest wolą jednego użytkownika. Wywalenie pakietu jest decyzją admina. Nie pasuje mi tu niezgodność poziomów działania.

<edit date="20090509">Rozwiązanie: cp /etc/xdg/redhat-system-print-applet.desktop ~/.config/autostart; w wierszu NotShowIn= dodać wszystkie możliwe środowiska. Niby proste, ale ja wymiękam z xdg. Nic już nie jest takie samo.

</edit>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...