luksky Napisano Listopad 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2004 koledzy pytanie, polecac-ie drivery do NVIDII z tej stronki, ale problem mój jest czysto sexualny który plik wybrać? Mam jądro 2.6.8-1.521. Może mi ktoś wyłuszczyc sprawę? trudno mnie obrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 Nie prościej "yum install kernel-module-nvidia*" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 A jak koniecznie chcesz ze strony NVidii to ten: http://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x...0-6629-pkg1.run Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 No dobrze... *NAJ*lepiej zainstaluj te: http://rpm.livna.org/fedora/2/i386/RPMS.st...vn.2.2.i686.rpm http://rpm.livna.org/fedora/2/i386/RPMS.st...vn.2.2.i686.rpm (trzeba zainstalować oba pakiety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 najpewniej, bo zadziała na różnych jajkach, to pobrać sobie stery ze strony Nvidii. Potem z trybu graficznego przechodzisz w tekstowy(wklepujesz w konsolę init 3), logujesz się jako root, jak masz wgrany MC to wklepujesz polecenie mc, aby go uruchomić. Teraz już łatweij, bo znajdziesz tylko pobrany wcześniej plik, naciśniesz go i będziesz potwierdzać OK. Po zakończeniu zmienisz wpis w konfiguracji X-ów. Informacje o tym, co masz zrobić znajdziesz po zakończeniu instalacji. Wyświetli Ci się ścieżka, gdzie masz szukać dokumentacji na dysku. Masz tam przykładowe wpisy. Jak zakończysz to reset i po uruchomieniu zobaczysz logo Nvidii. Z tego co pamięŧam to po zmianie jajka wystarczy zainstalować same stery i już nie trzeba poprawiać wpisów w X-ach. Jest to najpewniejszy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 najpewniej, bo zadziała na różnych jajkach, .... ... Jest to najpewniejszy sposób Po pierwsze: to i tak po każdej zmianie jajka trzeba instalować te stery od nowa. Po drugie: z tą pewnością to też niekoniecznie; byli tacy co jednak mieli kłopoty. Po trzecie: tyle razy na tym forum było pisane, dlaczego nie jest zalecane instalowanie tych sterów ze strony nvidii, że się czasami zastanawiam czy np. @gajownik w końcu się nie zniechęci i przestanie doradzać, skoro i tak niewielu czyta jego dobre rady. Po czwarte: zainstalowanie sterów livny jest duuuuuuuuużo prostsze niż tych ze strony nvidii. Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 Forum mój drogi jak sama nazwa wskazuje służy wymianie informacji. Nie ma nic gorszego jak jedyne słuszne rozwiązania. Pozwól, że pytający zdecyduje, który sposób będzie dla niego lepszy. I pozwól mu mieć coś do wyboru. Nie decyduj za mnie również, co jest dla mnie lepsze. Instalowałem na różnych jajkach w ten sposób stery i nigdy nie miałem z tym kłopotu. Jeżeli Ty je miałeś, to wybrałeś inny sposób. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 Instalowałem na różnych jajkach w ten sposób stery i nigdy nie miałem z tym kłopotu. Tu nie chodzi o problem z określonym jajkiem, ale to, że sterowniki nVIDII nadpisują pliki z paczki xorg-x11-Mesa-libGL. Jak ktoś potrzebuje instalować na różnych jądrach, to zawsze może przekompilować paczkę src.rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Listopad 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 No dobrze... *NAJ*lepiej zainstaluj te: http://rpm.livna.org/fedora/2/i386/RPMS.st...vn.2.2.i686.rpm http://rpm.livna.org/fedora/2/i386/RPMS.st...vn.2.2.i686.rpm (trzeba zainstalować oba pakiety) no więc nie chce instalować tych sterów z NVIDII gdyż po takiej ostatniej instalacji musiałem reinstalowac system, gdyz zezarło wszystkie zalezności. zainstaluje te stąd co podał kolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2004 Forum mój drogi jak sama nazwa wskazuje służy wymianie informacji. ... I pozwól mu mieć coś do wyboru..... Nie uważasz, że moja wypowiedź służy dokładnie temu celowi. Nie decyduj za mnie również, co jest dla mnie lepsze A mogę sie dowiedzieć kiedy i w którym miejscu decydowałem za Ciebie. P.S. I nie mów do mnie "mój drogi" - mam złe skojarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Listopad 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2004 no więc poszło i jest OK, tylko w APT należy najpierw wpisać cache search nvidia i poczekać aż da poprawna nazwe pakietu, po tym jak wpisze sie kernel-module to impreza sie nie udaje - to tak na przyszłość dla kolejnych zdobywców. Wszystko dostało kopa i nareszcie (_linuxowe_ → linuksowe) ORT gierki wyglądem zwalaja z fotela. Dzięki WUJOWI za wsparcie via kadu topik można zamknąć coby nie rozdrapywać tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2004 Moim zdaniem lepiej używać sterowników Livny z bardzo prostego powodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Listopad 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2004 Sorry za "mój drogi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi