Skocz do zawartości

Ułatwienia Logowania

Rysio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takowe pytanie, czy da się jakoś w wydaniu 10 (bo jest naprawdę inne i moje odczucie jest takie "linuxowa vista" , ale oczywiście podoba mi się choć początkowo sie troszkę zgubiłem) spowodować aby sustem po starcie sam zalogował wybranego użytkownika, może to być nawet z opóźnieniem czasowym - przyzwyczaiłem się do tego że naciskam na przód obudowy idę zaparzyć kawę i wracam do uruchomionego komputera zalogowany już jak należy.

Dodam że próbowałem korzystać z "USTAWIENIA SYSTEMOWE/ZAAWANSOWANE/MENEŻER LOGOWANIA/Ułatwienia(7) - i tam zdeklarowałem żeby tak się stalo ale niestety po reboocie jest znowu upierdliwe okienko.

No i nie chcę automagicznej aktualizacji systemu, nie wiem jak się tego pozbyć.

Po staremu wystarczyło wejść do system-config-network i zlikwidować "ptaszka" yum-updatesd i już po kłopocie a jak była po temu okazja to yum update i tyle.

To jest chyba usługa. Ja bym w ogóle usunął yum-updatesd skoro nie chcesz tego (paczka ma dokładnie taką samą nazwę).

1. wywal

yum remove yum-updatesd

2. albo zatrzymaj

service yum-updatesd stop && chkconfig yum-updatesd off

Notabene osobiście poszedłem krok dalej i wywaliłem wszystko z nazwą PackageKit (zamiast tego yumex)