Rysio Napisano Maj 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 Mam takowe pytanie, czy da się jakoś w wydaniu 10 (bo jest naprawdę inne i moje odczucie jest takie "linuxowa vista" , ale oczywiście podoba mi się choć początkowo sie troszkę zgubiłem) spowodować aby sustem po starcie sam zalogował wybranego użytkownika, może to być nawet z opóźnieniem czasowym - przyzwyczaiłem się do tego że naciskam na przód obudowy idę zaparzyć kawę i wracam do uruchomionego komputera zalogowany już jak należy. Dodam że próbowałem korzystać z "USTAWIENIA SYSTEMOWE/ZAAWANSOWANE/MENEŻER LOGOWANIA/Ułatwienia(7) - i tam zdeklarowałem żeby tak się stalo ale niestety po reboocie jest znowu upierdliwe okienko. No i nie chcę automagicznej aktualizacji systemu, nie wiem jak się tego pozbyć. Po staremu wystarczyło wejść do system-config-network i zlikwidować "ptaszka" yum-updatesd i już po kłopocie a jak była po temu okazja to yum update i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 Takie rzeczy to na wiki http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Automatyczne_logowanie Podobnie z aktualizacjami wystarczy wyklikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2009 To jest chyba usługa. Ja bym w ogóle usunął yum-updatesd skoro nie chcesz tego (paczka ma dokładnie taką samą nazwę). 1. wywal yum remove yum-updatesd 2. albo zatrzymaj service yum-updatesd stop && chkconfig yum-updatesd off Notabene osobiście poszedłem krok dalej i wywaliłem wszystko z nazwą PackageKit (zamiast tego yumex) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2009 O to już coś ! dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Czerwiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2009 Fajnie się loguje z automatu i yum aktualizuje na moją komendę i to mnie cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi