daver Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Witam. Dzisiaj próbuję sobie poradzić z instalacją otwartych sterowników do karty graficznej NV GTS250. Instaluję sterowniki za pomocą komendy "yum install kmod-nvidia", następnie restart sytemu. Po uruchomieniu systemu włączam "nVidia Display Settings", który informuje mnie, że musze użyć polecenia "nvidia-xconfig". Robię to. Odpalam komendę "glxinfo", ale "Direct rendering" podaje "glXCreateContext failed". Pamiętam, że jeszcze niedawno nie mialem problemu z instalacja otwartych sterownikow. Proszę o porady co mam uczynić, aby zmusić kartę do współpracy. Pewnie nie podałem tutaj wszytskich potrzebnych informacji, więc proszę wybaczyć, poinformowac o tym, a ja postaram się uzupełnić braki. Dziękuję //edit Poradziłem sobie. Problemem była konfiguracja xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Dzisiaj próbuję sobie poradzić z instalacją otwartych sterowników do karty graficznej NV GTS250. Instaluję sterowniki za pomocą komendy "yum install kmod-nvidia"To są akurat sterowniki własnościowe nvidii, czyli z zamkniętymi źródłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi