Rafal_B Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Witam Czy może mi ktoś pomóc i poradzić ja wrócić do fedora-release-10-1.noarch.rpm gdyz chyba zbyt pochopnie dodałem do f10 =>>fedora-release-11-1.noarch.rpm i nie za bardzo wiem jak wrócić. Ponowny update za pomocą "rpm -Uhv ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...oarch.rpm" nie wchodzi w rachubę gdyż wyrzuca ze ma już nowszy ten f11 dzięki za każdą pomoc Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 * usuń z palca paczkę rpm http://wiki.fedora.pl/wiki/Rpm * sprawdź czy nie masz paczek z F11 rpm -qa |grep fc11 jak nie masz to zainstaluj tą co chciałeś wersje (może być z palca) * spróbuj yum update i jeśli nie będzie próbował zainstalować niczego z f11 to jesteśmy w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal_B Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 * usuń z palca paczkę rpm http://wiki.fedora.pl/wiki/Rpm niestety nie idzie z palca rpm -e fedora-release-11-1.noarch błąd: Niespełnione zależności: system-release >= 10 jest wymagany przez (zainstalowany) rpmfusion-free-release-10-5.noarch /etc/redhat-release jest wymagany przez (zainstalowany) initscripts-8.86.3-1.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 A jakieś opcje --replacepkgs, --nodeps, --force, --oldpackage. Nie idzie tak? No nie ma tak żeby się starej wersji nie dało przywrócić przy pomocy RPM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Spróbuj sztuczkę przez shell yuma (podmiana). Ściągnij tą paczkę rpm do katalogu i echo -e "remove paczka-f11\n localinstall paczka-f10.rpm\n run\n quit" | yum shell chyba tak to powinno wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal_B Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 rpm -Uhv --oldpackage --replacepkgs ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...10-1.noarch.rpm i zadziałało dzięki za każdą pomoc Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi