Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Czy podczas instalacji Fedory 11 trzeba podczepić komputer pod sieć? Nie używam przy instalacji zewnętrznych repozytoriów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j26d Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Podczas instalacji nie trzeba, ale dobrze by było ściągnąć sobie od razu update'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 A Fedora ma graficzne narzędzie do zarządzania pakietami jak Yast w SUSE albo Synaptic w Ubuntu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 yumex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 WalDo, dziekuję ale narzędzie yum tak jak ATP jest bardzo dobre i zostanę przy nim. Taka jak napisał j26d, chciałem zrobić upgrade Fedory 11 i się okazało że do pobrania mam 365 MB. Jest to możliwe że aż tyle jest aktualizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Jest to możliwe że aż tyle jest aktualizacji?Możliwe. Za tydzień będzie pewnie dwa razy tyle. Dlatego polecam instalację z minimalnego obrazu "netinst" - od razu ściągają się najnowsze wersje pakietów i nie ma potrzeby aktualizacji od razu po instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Czerwiec 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 nie ma potrzeby aktualizacji od razu po instalacji.A rozwiązaniem jest przy tym obrazie który mam wypalony na płycie, zaznaczyć w trakcje instalacji systemu 2 repozytoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 zaznaczyć w trakcje instalacji systemu 2 repozytoria?Zgadza się. Tak powinno też zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 "netinst" - od razu ściągają się najnowsze wersje pakietów i nie ma potrzeby aktualizacji od razu po instalacji. yyy no nie do końca, zawsze robię z tego instalkę i zawsze robię instalkę minimalną, bo potem wykonując yum update dostaję nowe jajko następnie dopiero system i świeże paczki lecą. Krótko mówiąc, pierwsze 100MB ściąga się dwa razy. [EDIT] yumex i yumex, ciągle tylko yumex, ale czy ktoś używa tego PackageKit ? mi nie przypadł do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 bo potem wykonując yum update dostaję nowe jajko No, OK. Jądro faktycznie się aktualizuje, ale żeby aż 100MB? To chyba razem z kernel-devel i czymś jeszcze i to dużym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 ale żeby aż 100MB? ...zaokrąglam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 ...zaokrąglam po zaokrągleniu powinno byc 128 ja instaluję zawsze z płyty gnome + kde + część rozrywkową+część programistyczną + narzędzia konsolowe robię upgrade - dociąga się ok 600-900 MB /idę z dzieciakami do parku/ wieczorem java /flash/ kodeki/ odtwarzam z bekapu doce skrypty i konfigi ... tylko jaki związek ma mój post z podłączeniem fedory pod ruter ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 po zaokrągleniu powinno byc 128Raczej 64, ale się nie upieram tylko jaki związek ma mój post z podłączeniem fedory pod ruter ?Nie mam pojęcia. Ja założyłem, że jeśli 1. post nie ma związku z tematem, to cały wątek jest "off topic". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi