komar30 Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 witam wszystkich uzytkownikow fedory jestem tu nowy wiec moge miec troche problemow jesli chodzi o instalacje czego kolwiek a teraz mam takie pytanko ,w jaki sposob instalowac rpm-y bo nie mam zielonego pojecia? i drugie pytanie jesli chce zainstalowac sobie cos przez terminal to jakie komendy trzeba wpisac aby moc zainstalowac sobie jaki kolwiek program ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik Inne artykuły też warto przeczytać. temat przenoszę → "Ośla łączka". Bez urazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2009 Jak zapoznajesz się z Fedorą to koniecznie punkt 2.11 poradnika, poczytaj sobie też zarządzanie pakietami - zacznij od punktu 1.1 i powinno być łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViQiX Napisano Czerwiec 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2009 Najprostszy wg mnie sposób na rpm'y to yum install plik.rpm rozwiązuje przy okazji zalerzności. Jeśli czegoś brakuje, to ściągnie z repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi