vrd Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Niestety jestem noga z linucha ale z instalacja fedory od 9 po 11 poradziłem sobie bez problemu. Mam potrzebę zainstalowania 8 niestety podczas instalacji wkrada się taki oto błąd: http://acn.waw.pl/vrd/fedora.png Widać na snapie że instalacje próbowałem przeprowadzać wielokrotnie również w innych trybach. Komunikat się tylko zmieniał. W internecie znalazłem parę informacji o tym błędzie. Ponoć jest to błąd spowodowany anacondą. Nigdzue natomiast nie znalazłem rozwiązania problemu a uważam że jestem za cienki by przez instalacje przebić się poleceniami. pomoże ktoś? albo da link do dobrego how to step by step install fedora 8 w trybie txt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Czy ja dobrze widzę. że to w VMware? Jeśli tak, to radzę szukać odpowiedzi na właściwym forum. Albo spróbuj zainstalować F8 na fizycznej partycji na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano Czerwiec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 no tak jest to VMware ale z innymi dystrybucjami nie bylo problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 no tak jest to VMware .. to może ściągnij gotowy obraz http://search-www.vmware.com/socialsearch/...&q=fedora+8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano Czerwiec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 na to nie wpadlem zaraz sciagne zobacze co to jest warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 a dziala na VirtualBox lub na Xen/KVM ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano Czerwiec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 niestety nie na Virtualboxie ten sam blad dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 to moze jakas skopana instalka? to jest livecd? stawiam na jakis blad anacondy. w ogole instalujesz to z iso, czy z napedu ? jak z napedu totrzeba wlaczyc opcje pass through w opcjach maszyny wirtualnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 niestety nie na Virtualboxie ten sam blad dokladnieNo to masz błędny obraz. Ściągnij jeszcze raz, najlepiej przez bittorrent podrzucając ten obraz, kŧóry masz. Klient torrenta sprawdzi sumy i dociągnie brakujące/uszkodzone fragmenty. F8 spokojnie instalowała się na VirtualBox. Skąd ściągałeś obraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano Czerwiec 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 z lustrzanych serwerów fedory project ale wolalem rpzez ftp bo bylo szybcije a sumy sie zgadzaly no ale postaram sie jeszcze raz co do popdowiedzi o fedorze gotowej to faktycznie wszystko ok tylko teraz mam problem bo nie moge zianstalowac mojej karty sieciowej mam Intel pro/1000 network driver i linux jak mu sie wyda polecenie by pokazal nowy sprzet to ja wykrywa ale nie chce zainstalowac dodatkowo obraz w ogóle nie jest wyposazony w biblioteki programistyczne wiec projekt ktory odpalalem w ogóle nie chce sie uruchomic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano Czerwiec 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 No to masz błędny obraz. Ściągnij jeszcze raz, najlepiej przez bittorrent podrzucając ten obraz, k?óry masz. Klient torrenta sprawdzi sumy i dociągnie brakujące/uszkodzone fragmenty. F8 spokojnie instalowała się na VirtualBox. Skąd ściągałeś obraz? sciagnalem z tej samej strony ale obraz torrentem i poszlo takze dziekuje bardzo za pomoc !!!! to moze inne pytanie jak zinastalowac karte sieciowa poprawna? bo ze znalezieniem sterownikow mam problem do tego intela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2009 sterowniki do sieciowki na maszynie wirtualnej, czy na hoscie ? ale ten intel e1000 to jest chyba najpopularniejsza sieciowka montowana w serwerach, zmien moze na te pcnet'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi