Miszcz Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Sprawa wygląda tak: wyrzuciłem GDM i moim menedzerem jest KDM. Mam ustawione automatyczne logowanie tyle tylko, że cały czas loguje sie na GNOMA Jak zmienić, żeby KDM automatycznie logował na KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek23 Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Wyłącz autologowanie, i ustaw jako domyślną sesje z KDE a potem znów włącz autologowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Czerwiec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 No właśnie JAK i gdzie ustawić domyślną sesje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 Domyślną sesję ustawisz podczas logowania - jak raz zmienisz na Kde to zawsze będzie KDE. //Edycja: Możesz nie zaznaczać "Zaloguj automatycznie po awarii X", wtedy Alt+Crtl+Backspace da Ci dostęp do okna logowania (mało subtelne, ale działa). Jeśli masz F11 to przeczytaj to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Czerwiec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2009 No właśnie ja mam ten problem, że jak wybiore KDE to zawsze mam GNOME jako domyślny. Zakażdym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 edytuj plik ~/.dmrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 A jak się wylogujesz, to też masz automatyczne logowanie? Dziwne że masz zawsze Gnome, u mnie Kdm zawsze loguje do poprzedniego desktopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 No właśnie JAK i gdzie ustawić domyślną sesje? Jak jest okno logowania, to możesz tam wybrać sesję, patrz uważnie na ekran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Dzięki borzole- pomogła zmiana uprawnień. lanxissowi zalecam uważniejsze czytanie tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Dzięki borzole- pomogła zmiana uprawnień. lanxissowi zalecam uważniejsze czytanie tematów. No i mi się oberwało w .dmrc, zapisywany jest wynik jaki wybierzesz przy logowaniu, widziałem, że sugerowano Ci chwilowe wyłączenie tego ficzera i ręczną zmianę, a potem włączenie, efekt taki sam jak ręczna edycja dmrc, capisci? cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Lipiec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2009 No i mi się oberwało w .dmrc, zapisywany jest wynik jaki wybierzesz przy logowaniu, widziałem, że sugerowano Ci chwilowe wyłączenie tego ficzera i ręczną zmianę, a potem włączenie, efekt taki sam jak ręczna edycja dmrc, capisci? cheerskurwaaa ;/ Tiaaa nie ma to jak mieć mały własny świat topic do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi