Rysio Napisano Styczeń 25, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2014 SMS -em coś tam zawsze pamiętam za torrety.org płaciłem - a jakmiesiąc niczego nie potrzebaowałem to przepadało. Tak czy siak z torretów umiem korzystać. Dla dobra nauki chciałem spróbować gtk-gnutelli. Nie napisałem wcześniej że mam publiczne IP więc nie ma problemu z portami i dlatego wydaje mi się tym bardziej dziwne że nie mogą ze mną nawiązać połączenia. Niestety nie potrafię dodać tutaj grafiki aby zobrazować w czym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Styczeń 26, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2014 Pamiętam że na torrenty.org "płaciłem" SMS -em a potem jak miesiąc nie korzystałem to aktywacja przepadała. Owszem często ściągało się dobrze, ale jakoś nie przepadam za torrentami.Niemniej nie mam z nimi problemu od strony technicznej.Co do GNUTELLI to teraz działa tryb "LEAF MODE" - natomiast DHT ma status INACTIVE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 27, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2014 Istnieje całe mnóstwo serwisów (anglojęzycznych), które oferują wysokiej jakości release-y nieodpłatnie. Radziłbym poświęcić nieco czasu na odnalezienie tych spełniających Twoje kryteria (w zależności co Cię interesuje), zamiast tracić pieniądze na sms-y lub zdrowie naprawiając gtk-gnutellę. Jeśli chodzi o samą aplikację to nie pomogę, ostatni raz uruchamiałem ją z 10 lat temu. Dla dobra nauki chciałem spróbować gtk-gnutelli. Archeologii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Styczeń 27, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2014 (edytowane) Dobrze już dobrze - gnutella już działa u mnie bez problemu. Chodziło o to że mam owszem publiczne IP ale NAT -owane a w preferencjach miałem zaznaczone Force external IPv4 Address to ( i tutaj publiczny adres ) oraz następną opcję Bind To This Address. Po wyłączeniu tych opcji połączenia DHT są prawidłowe, wcześniej miałem tylko Leaf Mode. Pozdrawiam i już więcej nie "odkopuję" tematu. Edytowane Styczeń 27, 2014 przez WalDo Usunięte treści niezgodne z regulaminem forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi