pawe song Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Witam Może złe forum wybrałem, ale może ktoś będzie wiedział co robić, bo ja nawet nie wiem jak szukać. W Kubuntu 8.04 i Debianie (chyba to był Etch, albo jeszcze Lenny testing) czasami (głównie gdy jest procesor obciążony) gaśnie monitor laptopa. Wystarczy poruszać myszką żeby się włączył spowrotem, ale często gaśnie znowu i tak kilka razy. Na Debianie występowało to cały czas, na Kubuntu co chwilę. Laptop to HP Compaq nx6110, a grafika to integra Intela, 915GM czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Głośniki są za blisko monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawe song Napisano Sierpień 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Nie mam w okolicy żadnych głośników. Tutaj mój xorg.conf: http://wklej.org/id/129018/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Też to mam na laptopie, ale u mnie ekran gaśnie bardzo rzadko, może raz dziennie i jakoś mi to szczególnie nie przeszkadza. Początkowo myślałem, że to wina sterownika nvidii lub gnome-power-manager, ale skoro piszesz, że na kubuntu też gaśnie to teraz już nie wiem. Prawdopodobnie nowy xorg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Pyclik Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Mam tak samo, na fedoraforum.org też ktoś to zgłaszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawe song Napisano Sierpień 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Prawdopodobnie nowy xorg... Nowy, tzn. jaki? To przecież było dość dawno. Na innych dystrybucjach oprócz tych dwóch, w tym na Fedorze tego nie zaobserwowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2009 Nowy, tzn. jaki? To przecież było dość dawno. https://fedoraproject.org/wiki/Features/XserverOnePointSix Na archu mam to samo i też są najnowsze pakiety. W f10 nie miałem takich problemów, dlatego tak sobie wydumałem, ale jak już napisałem to jest taki strzał Jeszcze w moim przypadku może to być faktycznie gnome-power-manager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi