Skocz do zawartości

Kde 4.3.0 "caizen"

gatess

Rekomendowane odpowiedzi

Zespół KDE ogłosił dzisiaj wydanie finalnej wersji 4.3 środowiska graficznego KDE. Nowa wersja ma być według twórców jeszcze bardziej innowacyjna, a zarazem bardziej dopracowana i stabilna - przeznaczona zarówno do domu, jak i do biura. Społeczność KDE poprawiła w ciągu ostatnich sześciu miesięcy ponad 10 tys. błędów i zaimplementowała blisko 2 tysiące nowych funkcji.

Czy jest dostepna juz w repozytoriach ta wersja, jezeli tak to jak mozna ja zainstalowac.

Pozdr.

Na szybko, skopiuj kde.repo do /etc/yum.repos.d i można przykładowo dać
yum update --enablerepo=kde-testing

Jeśli trzeba instalować qt-4.5.2 to paczki są w kde-unstable.

nie polecam. wersja stabilna (albo RC3 chyba), okazala sie o wiele mniej stabilna od wczesniejszych. wrocilem do gnome'a.

A działa Ci plazmoid "Miejsce na dysku" ? Instalacja pakietu języka za źródeł owocuje tym, że nie ma żadnego dysku do wyboru. Ostatni pakiet językowy, który nie miał tego buga był dla RC2.

/Edycja. W sumie głupie pytanie, mogę sam to sprawdzić. Pakiet można pobrać:

wget http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/development/i386/os/Packages/kde-l10n-Polish-4.3.0-1.fc12.noarch.rpm

A działa Ci plazmoid "Miejsce na dysku" ? Instalacja pakietu języka za źródeł owocuje tym, że nie ma żadnego dysku do wyboru. Ostatni pakiet językowy, który nie miał tego buga był dla RC2.

/Edycja. W sumie głupie pytanie, mogę sam to sprawdzić. Pakiet można pobrać:

wget http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/development/i386/os/Packages/kde-l10n-Polish-4.3.0-1.fc12.noarch.rpm

Nie moglbym sprawdzic bo jestem w pracy teraz, ale sam jestem ciekawy, daj znac jak zainstalujesz, co Ci chodzi a co nie...

Instalacja paczki rawhide też skutkuje zanikiem dysków z "Monitor systemu - dysk". Można by było pogrzebać i usunąć odpowiednie ustawienia, ale wcześniejsza wersji paczki z wyjątkiem przycisku od ustawień plazmy polonizuje wszystko poprawnie, więc nie bardzo mam ochotę się tym zajmować. No chyba żeby był to problem powszechny, to można zgłosić błąd.

Witam

Czy spotkaliście się z problemem nie rozwiązanych zależności przy próbie instalacji z repo kde 4.3.0 na fc10? Chodzi tu dokładnie o brakujące libpolkit-qt

edit:

udało mi sie obejść ten problem pomogła ręczna instalacja polkit-qt, dzieki ci panie za Koji