gatess Napisano Sierpień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2009 Zespół KDE ogłosił dzisiaj wydanie finalnej wersji 4.3 środowiska graficznego KDE. Nowa wersja ma być według twórców jeszcze bardziej innowacyjna, a zarazem bardziej dopracowana i stabilna - przeznaczona zarówno do domu, jak i do biura. Społeczność KDE poprawiła w ciągu ostatnich sześciu miesięcy ponad 10 tys. błędów i zaimplementowała blisko 2 tysiące nowych funkcji. Czy jest dostepna juz w repozytoriach ta wersja, jezeli tak to jak mozna ja zainstalowac. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2009 yum search kde* yum list available kde* zastrajkowały?? Może trzeba poszukać w repozytoriach tesotwych?? Druga sprawa jest taka, że trzeba paczki przygotować także na finalną wersję przyjdzie trochę poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2009 Na szybko, skopiuj kde.repo do /etc/yum.repos.d i można przykładowo dać yum update --enablerepo=kde-testing Jeśli trzeba instalować qt-4.5.2 to paczki są w kde-unstable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Sierpień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2009 Na szybko, skopiuj kde.repo do /etc/yum.repos.d i można przykładowo dać yum update --enablerepo=kde-testing Jeśli trzeba instalować qt-4.5.2 to paczki są w kde-unstable. nie polecam. wersja stabilna (albo RC3 chyba), okazala sie o wiele mniej stabilna od wczesniejszych. wrocilem do gnome'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbox Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Czy wy też macie w KDE 4.3 część rzeczy po polsku a część po angielsku czy tylko jak tak mam? Dotyczy to zwłaszcza obszaru Plasmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Czy wy też macie w KDE 4.3 część rzeczy po polsku a część po angielsku czy tylko jak tak mam? Dotyczy to zwłaszcza obszaru Plasmy. Nie tylko Ty to widzisz. Znalazlem ten pakiet, ktory troche mi pomogl. Jest z 12-tki, ale dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Art , powyszy link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 mozesz znalezc obydwa pliki (l10n & i18n) w rawhide repo, zmien w /etc/yum.repos.d/fedora-rawhide.repo "enable=0" na 1 i zrob install czy update *-Polish-* to powinno zainstalowac obydwa pliki. I nie zapomnij zmienic repo na 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 A działa Ci plazmoid "Miejsce na dysku" ? Instalacja pakietu języka za źródeł owocuje tym, że nie ma żadnego dysku do wyboru. Ostatni pakiet językowy, który nie miał tego buga był dla RC2. /Edycja. W sumie głupie pytanie, mogę sam to sprawdzić. Pakiet można pobrać: wget http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/development/i386/os/Packages/kde-l10n-Polish-4.3.0-1.fc12.noarch.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 A działa Ci plazmoid "Miejsce na dysku" ? Instalacja pakietu języka za źródeł owocuje tym, że nie ma żadnego dysku do wyboru. Ostatni pakiet językowy, który nie miał tego buga był dla RC2. /Edycja. W sumie głupie pytanie, mogę sam to sprawdzić. Pakiet można pobrać: wget http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/development/i386/os/Packages/kde-l10n-Polish-4.3.0-1.fc12.noarch.rpm Nie moglbym sprawdzic bo jestem w pracy teraz, ale sam jestem ciekawy, daj znac jak zainstalujesz, co Ci chodzi a co nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Instalacja paczki rawhide też skutkuje zanikiem dysków z "Monitor systemu - dysk". Można by było pogrzebać i usunąć odpowiednie ustawienia, ale wcześniejsza wersji paczki z wyjątkiem przycisku od ustawień plazmy polonizuje wszystko poprawnie, więc nie bardzo mam ochotę się tym zajmować. No chyba żeby był to problem powszechny, to można zgłosić błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Wczesniejsza wersja, to masz na mysli "kde-l10n-Polish-4.2.4-2"? Bo z ta u mnie polowa "Launch/Start" menu byla angielska. Mozesz podac wersje, o ktorej piszesz? Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Chodziło mi o kde-l10n-Polish-4.2.95. Jeśli ktoś ma problem z tym plazmoidem to mogę paczkę gdzieś wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Nie macie cynku kiedy się może pojawić w testing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zet Napisano Sierpień 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2009 Witam Czy spotkaliście się z problemem nie rozwiązanych zależności przy próbie instalacji z repo kde 4.3.0 na fc10? Chodzi tu dokładnie o brakujące libpolkit-qt edit: udało mi sie obejść ten problem pomogła ręczna instalacja polkit-qt, dzieki ci panie za Koji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi