ergoline Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Witam! Od wielu lat używam Tlen-a. Ostatnio wróciłem do Linux-a, więc zainstalowałem wersję ze strony internetowej (7.0.1.41) - jednak były z nią same problemy. Co chwilę się zawiesza, nie pamięta ustawień. Zainstalowałem starszą wersję 7.0.1.28 wszystko działa ładnie, nie ma takich problemów jak wcześniej. Teraz jednak zauważyłem, że komputer wciąż pracuje. Wrzuciłem monitor na pulpit - obciążenie procesora nie spada poniżej 60% (z reguły ok 75%). Po wyłączeniu Tlen-a wszystko wraca do normy -> 0% - 2%. Zna ktoś jakąś sprawdzona wersję? Wersji jest "kilka" i jakoś nie mam ochoty tak sprawdzać po kolei, a słyszałem, że od wersji 7.0.1.29 w górę jest problem z dźwiękiem... Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Mimo wszystko radzę zapytać na forum Tlena. To sprawa bardziej Tlenowa niż Fedorowa, jako, że Tlen by Tlen jest nieco mało popularny na komputerach z linuksem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 Pidgin ma jakieś wtyczki do zamkniętego protokołu wykorzystywanego przez Tlen, może go wypróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Sierpień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2009 Mam wersję 7.0.1.41 i nie zauważyłem jakiś problemów poza dźwiękiem (ale te problemy zaczęły się po odinstalowaniu pulseaudio). Fakt, że raczej sporadycznie korzystam z tego komunikatora i mam go zainstalowanego głównie po to by śledzić jego rozwój. Wszelkie problemy z Tlenem najlepiej zgłaszać na http://bugi.tlen.pl/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2009 przeciez jest tlen 1.0 dla linuksa. moze nie ma tyle mozliwosci co wersja windowsowa ale dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Sierpień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2009 przeciez jest tlen 1.0 dla linuksa. moze nie ma tyle mozliwosci co wersja windowsowa ale dziala. a ja polecam wtyke do pidgina jeden program a obsługuje wszystkie sieci jakich mi trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergoline Napisano Sierpień 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2009 Witam! Dzięki za zainteresowanie... Pidgin-a używałem wcześniej, fajny komunikator, nigdy nie narzekałem ... Zważając na to, że jednak jest Tlen, którego używam od wielu lat, chciałbym używać tego komunikatora właśnie... Po wypróbowaniu kilku wersji, znalazłem (chyba) działającą u mnie - 7.0.1.38 -> nie zawiesza się, nie obciąża procesora... Przynajmniej na razie - działa dopiero od od godziny.... Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi