Skocz do zawartości

Emerald Nie Dziala

press

Rekomendowane odpowiedzi

Takie małe PS... naprawdę mnóstwo problemów zostało już rozwiązane za pomocą tego forum. Zanim założysz temat poszukaj czy ktoś już z tym nie walczył. W prawym górnym rogu masz Forumową Szukajkę, możesz jeszcze skorzystać z google w następujący sposów:

site:fedora.pl <szukana fraza>

Takie małe PS... naprawdę mnóstwo problemów zostało już rozwiązane za pomocą tego forum. Zanim założysz temat poszukaj czy ktoś już z tym nie walczył. W prawym górnym rogu masz Forumową Szukajkę, możesz jeszcze skorzystać z google w następujący sposów:

site:fedora.pl <szukana fraza>

tez i tak zrobiłem jednak umknoł mi ten post :)

Ale korzystając z okazji skąd moge brać dodatkowe silniki do compiza??

Witam

Jestem nowym użytkownikiem Fedory, lecz z Linuksem mam do czynienia od jakichś 3 lat więc do świeżaków nie należę. Mam następujący problem z emeraldem z którym się nigdy wcześniej u siebie nie spotkałem. Zainstalowałem Compiz-Fusion wg poradnika na Wiki Fedory http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#O_Fedorze lecz mam problem z Dolphinem, gdy odpalam tego menadżera plików znika mi całe obramowanie i całość ekranu wygląda tak.zrzutekranu1r.th.png nie muszę dodawać że jest to dla mnie problem który znacznie utrudnia mi pracę z tym systemem, gdyż przesłania mi cały obszar roboczy. Dodam jeszcze że ściągnełem Fedorę 11 w wersji live cd z kde do tego uaktualniłem środowisko graficzne do wersji 4.3. Szczerze mówiąc nie wiem w czym tkwi problem, a wujek google nie daje mi satysfakcjonujących odpowiedzi. Mam nadzieję że społeczność Fedory wspomoże mnie jakąś dobrą radą, za która będę niebywale wdzięczny.

Pozdrawiam