Skocz do zawartości

Pluginy Do Eclipsy

press

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem wszytskie dostępne wtyczki z repo jednak dalej jak wczytuje php to nie koloruje składni.

Daje głowe uciąć ze search mi tej wtyczki nie wyswietliła:P Tzy razy liste przeglądałem :P ale na szczescie znalazłem w sieci nazwe :) i teraz yum ja widzi :P

eclipse-phpeclipse.noarch

możesz jeszcze spojrzeć na to zestawienie

http://www.easyeclipse.org/site/plugins/index.html

więcej nie znam

No całkiem ładnie sie prezentuje ten geany:) Chyba juz znalazłem swój edytor do html i css :)

Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym :) poza php i webem uzywam również ruby python i c :) Ale przeszukałem juz chyba cały net i nie moge znalesc własnie JS HTML CSS. I nawet jeśli znajde sobie zastępsto to fakt ten ze nie mam czegos w drugim programie , który i tak zainstalowany musi byc, nie daje mi spokoju :)

No całkiem ładnie sie prezentuje ten geany:) Chyba juz znalazłem swój edytor do html i css :)

Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym :) poza php i webem uzywam również ruby python i c :) Ale przeszukałem juz chyba cały net i nie moge znalesc własnie JS HTML CSS. I nawet jeśli znajde sobie zastępsto to fakt ten ze nie mam czegos w drugim programie , który i tak zainstalowany musi byc, nie daje mi spokoju :)

Aptanę można ściągnąć ze strony i zainstalować jako wtyczkę do istniejącej instalacji eclipse, nie musi być w repo, geany za to się świetnie sprawdza do wszystkiego.

Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym :) poza php i webem uzywam również ruby python i c :) ... JS HTML CSS

i tak wszystko znasz? :) opamiętaj się, stara prawda przodków głosi: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - tak program jak i programista (bez urazy).

i tak wszystko znasz? :) opamiętaj się, stara prawda przodków głosi: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - tak program jak i programista (bez urazy).

Tu muszę się z tobą nie zgodzić, prawda jest taka że jak znasz jeden język programowania to znasz prawie wszystkie, logika algorytmu klas itp się nie zmienia, różnice są szczegółowe, ja czasami potrafię pisać 4 aplikację naraz w 4 różnych językach programowania, z racji tego że po prostu jest szybciej, albo tak sobie klient życzy. Mówię to o oczywiście o programowaniu zwykłych aplikacji na dla użytkownika a nie jakichś serwerach, grach itp.

Poza tym html, css i php są na tyle proste że po kilku latach się zaczynają zwyczajnie nudzić.

Tu muszę się z tobą nie zgodzić, prawda jest taka że jak znasz jeden język programowania to znasz prawie wszystkie, logika algorytmu klas itp się nie zmienia, różnice są szczegółowe, ja czasami potrafię pisać 4 aplikację naraz w 4 różnych językach programowania, z racji tego że po prostu jest szybciej, albo tak sobie klient życzy. Mówię to o oczywiście o programowaniu zwykłych aplikacji na dla użytkownika a nie jakichś serwerach, grach itp.

Poza tym html, css i php są na tyle proste że po kilku latach się zaczynają zwyczajnie nudzić.

Dokładie :)

Jestem studentem, wiec kazde zlecenie jakie dostaje wykonane ma być od poczatku do konca :) Takie "programy do wszytskiego" są bardzo przydatne z tego wzgledu ze na jedej plaszy widze kody które są ze sobą powiązane. Jak smarty i php, js i html i css, Php i Js które łączy Ajax i Jonson. A po co mi ruby i python. Ponieważ po pierwsze są mode i zleceniodawcy wybierają właśnie te języki, a po drugie zacząłem od PHP swoją przygode z programowaniem i rzecz jasna to moja najmocniejsza strona, a ruby i python są nowocześniejsze, jednak to takie moje wersje beta przy których musze chwile pomyslec :). Jeśli chodzi o C zaczeło się z myślą o Win a skonczyło na www.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...