press Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Gdzie moge znaleść pluningi obsługujące php, html, js ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 (edytowane) Niech zgadnę: w repo? yum search eclipse Polecam dokładne przeczytanie naszej wikipedii szczególnie → http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarządzanie_pak...3.B3w_po_opisie [EDIT] No, niestety - z tego co widzę tylko PHP. Edytowane Sierpień 19, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Zainstalowałem wszytskie dostępne wtyczki z repo jednak dalej jak wczytuje php to nie koloruje składni. Daje głowe uciąć ze search mi tej wtyczki nie wyswietliła:P Tzy razy liste przeglądałem ale na szczescie znalazłem w sieci nazwe i teraz yum ja widzi eclipse-phpeclipse.noarch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 aptana.com ...wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 aptana.com ...wymiata Co do edytora dla mnie wystarczy zeby kolorował a co z repo to z repo :PP hmmm ale jak znalesc wtyczke do obsługi html, css, js ?? aha to już wiem co to jest Aptana :PP Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 możesz jeszcze spojrzeć na to zestawienie http://www.easyeclipse.org/site/plugins/index.html więcej nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Co do edytora dla mnie wystarczy zeby kolorował a co z repo to z repo Pskoro tak to właściwie zamiast tego molocha eclipse możesz docenić leciutkiego geany niby edytor, a mówią o nim IDE. nazwa<TAB> ..i magia zajrzyj w profil autora filmiku, albo w google "geany snippets" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 możesz jeszcze spojrzeć na to zestawienie http://www.easyeclipse.org/site/plugins/index.html więcej nie znam No całkiem ładnie sie prezentuje ten geany:) Chyba juz znalazłem swój edytor do html i css Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym poza php i webem uzywam również ruby python i c Ale przeszukałem juz chyba cały net i nie moge znalesc własnie JS HTML CSS. I nawet jeśli znajde sobie zastępsto to fakt ten ze nie mam czegos w drugim programie , który i tak zainstalowany musi byc, nie daje mi spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 No całkiem ładnie sie prezentuje ten geany:) Chyba juz znalazłem swój edytor do html i css Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym poza php i webem uzywam również ruby python i c Ale przeszukałem juz chyba cały net i nie moge znalesc własnie JS HTML CSS. I nawet jeśli znajde sobie zastępsto to fakt ten ze nie mam czegos w drugim programie , który i tak zainstalowany musi byc, nie daje mi spokoju Aptanę można ściągnąć ze strony i zainstalować jako wtyczkę do istniejącej instalacji eclipse, nie musi być w repo, geany za to się świetnie sprawdza do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Jednak wciąż mnie irytuje ten eclipse ponieważ lubie miec wszytsko w jednym poza php i webem uzywam również ruby python i c ... JS HTML CSS i tak wszystko znasz? opamiętaj się, stara prawda przodków głosi: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - tak program jak i programista (bez urazy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 i tak wszystko znasz? opamiętaj się, stara prawda przodków głosi: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - tak program jak i programista (bez urazy). Tu muszę się z tobą nie zgodzić, prawda jest taka że jak znasz jeden język programowania to znasz prawie wszystkie, logika algorytmu klas itp się nie zmienia, różnice są szczegółowe, ja czasami potrafię pisać 4 aplikację naraz w 4 różnych językach programowania, z racji tego że po prostu jest szybciej, albo tak sobie klient życzy. Mówię to o oczywiście o programowaniu zwykłych aplikacji na dla użytkownika a nie jakichś serwerach, grach itp. Poza tym html, css i php są na tyle proste że po kilku latach się zaczynają zwyczajnie nudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
press Napisano Sierpień 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2009 Tu muszę się z tobą nie zgodzić, prawda jest taka że jak znasz jeden język programowania to znasz prawie wszystkie, logika algorytmu klas itp się nie zmienia, różnice są szczegółowe, ja czasami potrafię pisać 4 aplikację naraz w 4 różnych językach programowania, z racji tego że po prostu jest szybciej, albo tak sobie klient życzy. Mówię to o oczywiście o programowaniu zwykłych aplikacji na dla użytkownika a nie jakichś serwerach, grach itp. Poza tym html, css i php są na tyle proste że po kilku latach się zaczynają zwyczajnie nudzić. Dokładie Jestem studentem, wiec kazde zlecenie jakie dostaje wykonane ma być od poczatku do konca Takie "programy do wszytskiego" są bardzo przydatne z tego wzgledu ze na jedej plaszy widze kody które są ze sobą powiązane. Jak smarty i php, js i html i css, Php i Js które łączy Ajax i Jonson. A po co mi ruby i python. Ponieważ po pierwsze są mode i zleceniodawcy wybierają właśnie te języki, a po drugie zacząłem od PHP swoją przygode z programowaniem i rzecz jasna to moja najmocniejsza strona, a ruby i python są nowocześniejsze, jednak to takie moje wersje beta przy których musze chwile pomyslec . Jeśli chodzi o C zaczeło się z myślą o Win a skonczyło na www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi